Kerroimme viikonloppuna siitä, kuinka Real Madridin puheenjohtaja Florentino Pérez suunnittelee seuran maineikkaaseen kotistadioniin massiivisia, ja todella kalliita muutoksia (lue uutinen). Nyt AS kertoo kunnianhimoisista suunnitelmista yksityiskohtaisempia lisätietoja.

Mikäli Pérezin esittelemä suunnitelma hyväksytään, rakennustyöt pääsisivät alkamaan ensi vuonna. Valmista ei kuitenkaan tulisi kovinkaan pian, sillä stadionremontin arvellaan kestävän 43 kuukautta, eli yli kolme ja puoli vuotta.

Suunnitelmassa esitetään Santiago Bernabéulle siirrettävää kattoa. Katto olisi avattavissa ja suljettavissa vain 12 minuutissa. Myös koko stadionin ympäristö tulisi läpikäymään mittavan muutoksen.

[readmore from=Santiago-Bernabeu]

Remontin mukaisesti Santiago Bernabéun uudistettu katto kohoaisi 60 metrin korkeuteen. Se tekisi siitä Euroopan korkeimman jalkapallostadionin yhdessä Pietarin Krestovsky-stadionin kanssa.

Stadionille rakennettaisiin myös uusi 3 000 katsojan katsomonosa, mutta stadionin kokonaiskapasiteetti ei kuitenkaan nousisi nykyisestä 81 000 paikasta.

Santiago Bernabéu -stadion rakennettiin vuonna 1947. Edellisen remonttinsa stadion koki vuonna 2001.