Argentiinan jatkopaikkahaaveet kokivat torstaina kovan kolauksen, kun joukkue hävisi Kroatialle 0-3-lukemin.

Tappiosta ei voi syyttää yksittäisiä pelaajia, kuten joukkueen valmentaja Jorge Sampaoli sanoikin (lue kommentit tästä), mutta useilta pelaajilta odotettiin enemmän.

Lionel Messi on pystynyt ratkomaan Argentiinan pelejä usein yksinkin. Nyt ”Kirppu” ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla ja tämä kertoo sekä hänen omasta suorituksestaan että koko joukkueen suorituksesta. Kenenkään on vaikea loistaa, jos kollektiivi on sekaisin.

Messi koski koko ottelun aikana palloon 49 kertaa. Vertailuna Argentiinan maalivahti Willy Caballerolla lukema oli 43. Viime kaudella Barcelonan paidassa Messin keskimääräinen kosketusmäärä ottelua kohden oli 77,4.

Myös syöttötyöskentely oli hankalaa. Messin antoi ottelun aikana vain 24 onnistunutta syöttöä 32 yrityksellä. Hänen keskiarvonsa on ollut 43,12 onnistunutta syöttöä 52,7 yrityksestä.

Kaikki tietävä, että Messi on yksi lajin historian vaarallisimmista maalintekijöistä ja hänen laukauksensa on aiheuttanut harmaita hiuksia useille maalivahdeille. Torstaina Kroatian maalivahti Danijel Subasicin ei tarvinnut torjua yhtään Messin laukausta. Keskimäärin hän laukoo maalia kohti 2,23 kertaa ottelua kohden.

 

Lähde: Marca