Espanja aloittaa MM-turnauksensa perjantaina huippuottelulla, kun vastaan asettuu hallitseva Euroopan mestari Portugali.

Espanjan joukkue on yksi kisojen nimekkäimmistä. Mukana ovat myös Valencian kärki Rodrigo ja Bayernin keskikenttäpelaaja Thiago. Siinä ei ole sinällään mitään yllättävää, mutta harvat tiesivät, että Rodrigo ja Thiago ovat olleet parhaita kavereita jo kahdenkymmenen vuoden ajan.

Brasilialaisten jalkapalloilijoiden pojat tapasivat ensimmäisen kerran lapsina Rio de Janeiron kaduilla. Rodrigo ja Thiago pelasivat samassa futsaljoukkueessa muutaman vuoden ennen kuin Thiagon isä Mazinho siirtyi Celtaan. Mazinho perusti jalkapalloakatemian Vigoon lopetettuaan uransa. Rodrigo ja Thiago pelasivat akatemiassa yhdessä, sillä Mazinho nimitti Rodrigon isän akatemian johtoon. Myös Thiagon pikkuveli Rafinha pelasi kaksikon kanssa vapaa-ajalla aamusta iltaan.

– Muistan sen, kun menin aina Rodrigon perheen luokse yökylään, kun perheeni lähti bisnesmatkoille, Thiago totesi hymyillen lehdistölle.

– Pelasimme aina koulussa MM-kisoja siten, että jokainen sai valita itselleen oman maajoukkueen. Valitsimme Thiagon kanssa Englannin. Nyt on hauska huomata, että pelaamme oikeasti ihan aidossa MM-turnauksessa, Rodrigo sanoi.

Muutaman vuoden kuluttua Thiago päätti lähteä kokeilemaan onneaan Barcelonan junioriakatemiaan. Rodrigo jäi Celtaan ja näki muun muassa läheltä Diego Costan, joka lainattiin Atléticosta Celtan edustusjoukkueeseen. Costa iski maaleja Celtassa, kun Rodrigo ja niin ikään Espanjaa MM-kisoissa edustava Iago Aspas katsoivat voimahyökkääjää junioreista käsin.

Thiago nousi nopeasti tähdeksi Barcelonassa ja siirtyi eteenpäin Bayerniin peliajan perässä. Thiago on viettänyt Saksassa nyt kolmisen vuotta ja on vakionaama maajoukkueessa. Rodrigo on noussut kukkaan päättyneellä kaudella Valencian riveissä ammuttuaan seuralle komeat 16 täysosumaa La Ligassa.

Kummatkin saattavat nousta suureen rooliin kisojen aikana. Mikäs olisikaan sen hienompaa kuin voittaa aluksi kaveruksina kadulla omat MM-kisat ja hieman myöhemmin ne oikeat kisat.

Lähde: El Correo