Cristiano Ronaldo jahtaa lauantaina viidettä Mestarien liiga -voittoaan. Tänä vuonna portugalilaisen Real Madrid saa Ukrainan pääkaupungissa vastaansa Liverpoolin.

Pokaalin lisäksi Ronaldo voi saavuttaa useamman merkittävän rajapyykin.

Tasoihin kolmen suurseuran kanssa

Mikäli Ronaldon Real voittaisi huomenna Liverpoolin finaalissa, hyökkääjä voittaisi viidennen kerran Mestarien liigan. Portugalilainen voitti yhden Unitedissa ja on nostanut pystiä Realissa kolmesti. Saman verran Mestarien liigan voittoja on Bayernilla, Liverpoolilla ja Barcelonalla koko seurojen historiassa. Näin AC Milan ja Real olisivat tuolloin ainoat seurat, jotka ovat turnausvoittojen määrässä Ronaldon edellä.

Viiden kerho

Mestarien liigan voitto vuosimallia 2018 veisi Ronaldon myös ikoniseen viiden mestaruuden kerhoon. Eniten Euroopan kovimman seuraturnauksen voittoja on Madrid-legenda Paco Gentolla, joka voitti kilpailun urallaan kuudesti. Ronaldon ja Genton lisäksi kerhoon kuuluu pelaajia, kuten Alfredo Di Stéfano ja Clarence Seedorf.

Oman Mestarien liigan maaliennätyksen rikkominen

Ronaldo takoi kaudella 2013-14 Mestarien liigan yhden kauden maaliennätyksen tehtyään 17 osumaa. Nyt portugalilaisella on mahdollisuus laittaa uudet ennätyslukemat taululle.

Ronaldo on tehnyt toistaiseksi tämän kauden turnauksessa 15 maalia. Kaksi osumaa Liverpoolin verkkoon, riittäisivät siis vanhan ennätyksen murskaamiseen.

Maldinin sivuaminen

Ronaldo marssii Kiovassa kuudenteen Mestarien liiga -finaaliinsa. Samalla mies sivuaa AC Milanin puolustajalegendan Paolo Maldinin ennätystä. Ronaldo on poistunut loppuotteluistaan neljästi voittajana. Ainoa tappio tuli keväällä 2009 viimeisellä kaudella Unitedin paidassa Barcelonaa vastaan.

Jos myös vanhan Euroopan Cupin finaalit ottaa mukaan Ronaldolla on vielä kurottavaa. Maldini ja Paco Gento ovat tuon listan kärjessä kahdeksalla loppuottelupaikallaan.

Lähde: AS