Espanjan maajoukkuevalmentaja Julen Lopetegui julkaisi 23 pelaajan joukkueensa MM-lopputurnaukseen iltapäivällä. (nimetty joukkue nähtävissä täällä.)

Lopeteguin valinnoissa ei ollut kuin yksi suurempi yllätys. Se oli Nacho Monrealin mukanaolo. Monet odottivat Marcos Alonson pääsevän joukkueeseen mukaan, mutta Chelsean laitapuolustaja jätettiin rannalle.

Myös Alonson joukkuetoveri Álvaro Morata ei saanut kutsua kisajoukkueeseen. Suuressa roolissa karsinnoissa olleen Moratan kausi on ollut pettymys.

Real Madridista viime kesänä Chelseaan siirtyneen Moratan alkukausi oli hyvä. Maaleja syntyi ja ennen kaikkea Morata näytti kykenevänsä pelaamaan ykköskärkenä Chelsean kaltaisessa seurassa. Sitten tuli Moratalle tuttu suvannevaihe, jota seurasi mysteeriksi jäänyt ikävä selkävamma.

– Moratan kausi on ollut vaikea. Jätimme hänet pois, koska muut kärjet ovat pelanneet paremmat kaudet, Lopetegui totesi lehdistölle.

Myös Marc Bartran puuttuminen kisajoukkueesta oli pienoinen yllätys. Dortmundista Betisiin tammikuussa saapunut Bartra pelasi suorastaan loistavan kevätkauden Betis-puolustuksessa ja johdatti seuran europeleihin.

Vitolon ja Sergi Roberton poisjäännit eivät tulleet suurina yllätyksinä. Vitolo olisi ollut todennäköisesti kisoissa mukana, mutta laiturin kausi on ollut sen verran rikkonainen, ettei Lopetegui halunnut ottaa kanarialaista mukaan.

Sergi Roberto ei ole sen sijaan koskaan saanut käytännössä minkäänlaista roolia Lopeteguin alaisuudessa, joten sen kannalta Roberton poisjääntiä ei voi pitää yllättävänä.

Espanja kohtaa alkulohkossaan Portugalin, Marokon ja Iranin.