Marc Bartran kausi on ollut poikkeava.

Toppari siirtyi tammikuussa Dortmundista Betisiin saadakseen peliaikaa ennen kesän MM-kisoja. Bartran kevätkausi Betisissä on ollut suurenmoinen menestys ja katalaanipuolustaja on ollut yksi koko sarjan parhaista puolustajista.

Riittääkö se MM-kisakoneeseen saakka? Sitä ei tiedetä ennen maanantaita, jolloin Espanjan maajoukkuevalmentaja Julen Lopetegui julkistaa listansa. Bartra on kuitenkin tehnyt kaiken mahdollisen ollakseen kyseisellä listalla.

– Olen pistänyt kaiken mahdollisen likoon ollakseni mukana kisoissa. Mielestäni kevätkauteni on ollut todella hyvä. MM-kisoihin pääseminen on yksi suurimmista unelmista, jotka haluan toteuttaa. Olen ollut osa maajoukkuetta kaikissa ikäluokissa, minkä takia kisapaikka tuntuisi todella hienolta.

Yksikään Betisin pelaaja ei ole yltänyt Espanjan A-maajoukkueeseen viimeisen kuuden vuoden aikana. Bartra haluaa rikkoa kyseisen kirouksen.

– Minulle sanottiin jo ensimmäisenä päivänä, että jos pelaat Betisissä, niin sinun pitää pelata kaksi kertaa paremmin kuin muut päästäksesi maajoukkueeseen. Toivottavasti kirous päättyy ja pääsen kisoihin mukaan.