Atlético Madrid on tehnyt vahvaa nousua suurten joukkoon 2010-luvulla. Joukkue on voittanut Eurooppa-liigan nyt kolme kertaa (2010, 2012 ja 2018). Mestarien liigan finaalissakin Atleti on esiintynyt lähivuosina kahdesti: 2014 ja 2016.

Mielenkiintoista Atléticossa on se, ettei menestys ole perustunut vain yhteen ”kultaisen sukupolven” joukkueeseen. Kun esimerkiksi verrataan Atléticon nykyistä kokoonpanoa siihen ryhmään, joka viimeksi juhli Eurooppa-liigan voittoa (2012), havaitaan että kokoonpano on mennyt lähes täysin uusiksi.

Tällä hetkellä Atléticon maalivahtikaksikon muodostavat Jan Oblak ja Axel Werner. Kuusi vuotta sitten kaksikkona toimi Thibaut Courtois ja Sergio Asenjo.

Puolustuksesta löytyy kolme samaa miestä kuin kuusi vuotta sitten: Diego Godín, Filipe Luís ja Juanfran. Siinä missä Atletin puolustuksesta nykyään löytyvät muilta osin nimet Stefan Savić, José Giménez, Lucas Hernández ja Šime Vrsaljko, kuusi vuotta sitten puolustusosaston täydensivät silloinen kapteeni Antonio López, silloinen varakapteeni Luis Perea, silloinen toinen varakapteeni Álvaro Domínguez, Sílvio ja Miranda. Esimerkiksi Giménez hankittiin seuraan seuraavana kesänä.

[readmore from=Atletico-Madrid]

Atléticon kapean keskikenttäosaston muodostavat tätä nykyä kapteeni Gabi, Koke, Thomas Partey ja Saúl Ñíguez. Nelikosta Gabi ja Koke olivat mukana jo kuusi vuotta sitten. Silloin Atléticon keskikentällä nähtiin myös nimet Mario Suárez, Tiago, Eduardo Salvio, Arda Turan, Paulo Assunção ja Diego.

Entä hyökkäys? Diego Costa oli kuusi vuotta sitten vasta kehityskulkunsa alkutaipaleella, ja hänet lähetettiin lainalle Rayo Vallecaoon. Varsinaisesti Atletia edustivat tuolloin Adrián, Radamel Falcao ja Pizzi. Nykyään tulivoiman muodostavat Costan lisäksi Antoine Griezmann, Vitolo, Ángel Correa, Kévin Gameiro ja paluumuuttaja Fernando Torres.

Lue myös: Fernando Torresin lapsuusajan unelma toteutui vihdoin.