Barcelona-legenda Andrés Iniesta on jo ilmoittanut lähtevänsä kauden päätteeksi Barcelonasta, mutta suunta on yhä vielä auki. Eurooppaan Don Andrés ei jää. Eniten uskotaan miehen suuntaavan Aasiaan, mutta ratkaisua ei ole vielä kuulunut.

– Olen jo päätökseni tehnyt, mutta en kerro vielä, menenkö Japaniin vai Kiinaan. Kerron ensi viikolla, kun kaikki on ohi, minne suuntaan, Iniesta kertoi lehdistötilaisuudessa AS:n mukaan.

– Olen henkilö, joka harkitsee asioita tarkkaan ja kuuntelee itseään huolella. Tämä on ollut pitkä prosessi. Viime kausi ei ollut helppo ja tällä kaudella en tiennyt, jäisikö se viimeisekseni. Päätin kuitenkin, että tämän pitäisi olla yksi parhaista.

– Kerroin päätöksestäni ensimmäisenä Messille, Busquetsille, Piquélle, Busquetsille, Alballe ja en muista, kelle vielä. (valmentaja Ernesto) Valverde tiesi siitä ennen seuran puheenjohtajaa. Etsin sopivaa hetkeä kertoa siitä.

La Ligan päätöskierroksella ei ole enää mitään todellisia urheilullisia panoksia, joten Iniestan jäähyväisottelu kotiyleisön edessä saa ansaitsemaansa huomiota. Barcelona isännöi sunnuntaina Real Sociedadia.

– Minua jännittää se, mitä sunnuntaina tapahtuu. Olen puhunut siitä ihmisille. Olen kyllä kuvitellut sitä, mutta kun hetki lähestyy, tunteet ovat taatusti pinnalla.

– Olen silti ratkaisuni tehnyt, eikä paluuta ole. Tämä on yksi elämäni tärkeimmistä päätöksistä. Toinen oli, kun tuli tänne Fuentealbillasta, ja nyt tämä. Kukaan ei yrittänyt taivutella minua jäämään, koska perusteluni olivat niin selvät alusta lähtien. Tiedän, että monet haluaisivat minun jäävän, Iniesta sanoo.

Kun Iniestalta kysytään hänen uransa parhaasta ottelusta, mies vastaa arvostavansa niitä kaikkia, ja niitä jääneitä muistoja.

– En muista parasta peliäni, mutta se on se, mistä minulla on paras muisto. Olen säilyttänyt jotain kaikista peleistäni, kaikista, eräässä todella isossa hyllyssä. Olen järjestänyt ne kausien mukaan. Olen aina pitänyt siitä, että saan jotain peleistä muistoksi.