Atlético Madrid kaatoi odotetusti Eurooppa-liigan loppuottelussa Marseillen ja nappasi pystin itselleen. Ottelu päättyi Atletin selvään 3-0-voittoon (lue raportti tästä).

Se oli Atléticon seurahistorian kolmas Eurooppa-liigan voitto. Aiemmat ovat vuosilta 2010 ja 2012. Vain Sevilla on yltänyt viidellä mestaruudellaan parempaan suoritukseen. Se kertoo paljon, että juuri espanjalainen Sevilla.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Equipos con mas títulos en UEFA:
5 Sevilla
3 Atlético, Juventus, Inter y Liverpool

Países con más títulos en UEFA:
11 España
9 Italia
8 Inglaterra
6 Alemania

La Liga -seurat ovat ylipäätään dominoineet euroturnauksia suorastaan käsittämättömällä tavalla 2010-luvulla. Kaudesta 2013-14 lähtien on ollut jaossa neljä Mestarien liigan- ja viisi Eurooppa-liigan pyttyä. Näistä yhdeksästä pokaalista peräti kahdeksan on mennyt La Liga -seuroille.

Real Madrid on juhlinut Mestarien liigan voittoa vuosina 2014, 2016 ja 2017. Keväällä 2015 pokaalin pokkasi Barcelona. Eurooppa-liigassa puolestaan Sevilla voitti 2014-16 ja Atleti nyt. Ainoastaan Manchester United rikkoi espanjalaisseurojen rintaman viime vuoden voitollaan.

8/9 voi vielä muuttua muotoon 9/10. Realilla kun on mahdollisuus napata kolmas peräkkäinen Mestarien liigan pytty reilun viikon kuluttua.

OptaJose

@OptaJose
8 - Since the start of the 2013/14 campaign, Spanish clubs have won eight of the possible nine @ChampionsLeague and @EuropaLeague trophies combined, with Manchester United’s win in this competition last season being the only exception. Rules

Lue myös: Fernando Torresin unelma kävi lopultakin toteen Atlético Madridin paidassa.