Marseille ja Atlético Madrid potkaisivat Eurooppa-liigan finaalin käyntiin savun keskellä Lyonissa – molemmat kannattajapäädyt pitivät hienoa elämää yllä hyvissä ajoin ennen

Marseille oli todella lähellä siirtyä johtoon jo neljännellä minuutilla, kun Dimitri Payet syötti yllättävänkin helposti Valère Germainin läpi Atléticon puolustuslinjan. Kärkimiehen viimeistely-yritys painui kuitenkin yli maalin.

CODE Football

@codefootballau
4' BIG CHANCE!!

Germain squanders it!

He's in on goal thanks to a glorious through ball from Payet but the striker can't keep his strike down. All he had to do was slide it home from close range. That could be HUGE in the context of this match.

Really had to score. #MARATM

Ranskalaisjoukkue vei ottelun alkua selkeästi – Atlético sai ensimmäisen varsinaisen tilanteensa vapaapotkusta 13. minuutilla. Koken nosto maalille löysi kuitenkin vain valkopaitoja.

21. minuutilla nähtiin Marseillen alakerrassa hirvittävä virhe, joka vei Atléticon johtoon.

Maalivahti Steve Mandanda avasi kovalla syötöllä keskelle, jossa Zambo Anguissa ei onnistunut tappamaan palloa, vaan se pomppasi tämän jalasta Antoine Griezmannille. Ei epäilystä viimeistelyssä, taululle 0-1.

Indy Football

@IndyFootball
Antoine Griezmann has now been directly involved in all of Atletico Madrid's last 4 Europa League goals.

3 ⚽️
1 🅰️

Key man.

Puolen tunnin kohdalla Marseillen finaali sai toisen kammottavan iskun, kun reisivaivoista kärsinyt Payet joutui jättämään kentän. Maajoukkukaveri Griezmannin lohdutellessa keskikenttämies linkutti kyyneleet silmissä vaihtoon, tilalle Maxime Lopez.

ESPN FC

@ESPNFC
Antoine Griezmann consoled Dimitri Payet as he went off.

🇫🇷 ❤️

Peliä sen alussa hienosti pyörittäneen 31-vuotiaan poistumisen jälkeen Marseillen peli puuroutui, eikä Atléticolla ollut minkäänlaisia vaikeuksia puolustaa johtoasemaansa.

Toinen jakso ei alkanut savun, vaan melko rankan oloisen sateen keskellä. Atléticon osalta se käynnistyi Šime Vrsaljkon poistumisella Juanfranin tieltä. Välierän ensimmäisessä osassa ulos ajettu kroatialainen otti avausjaksolla jälleen turhan kortin.

Ellei ottelu ratkennut jo ensimmäisellä jaksolla, niin kävi 49. minuutilla, kun Griezmann pelattiin tällä kertaa oman joukkueensa toimesta maalipaikkaan. Nosto yli Mandandan vasempaan takakulmaan. Diego Costa juoksi tilanteessa selkeässä paitsioasemassa boksin toista laitaa, tehden tilaa Griezmannille. 0-2.

Squawka

@Squawka
Make that eight; his best-ever European tally. 👏

Squawka

@Squawka
Antoine Griezmann has now scored seven goals in European competition this season; his joint-best tally in a single campaign.

L 🕺

Squawka

@Squawka
Antoine Griezmann is the third Atlético Madrid player to score two goals in a single Europa League final:

2009/10: 🇺🇾 Diego Forlán
2011/12: 🇨🇴 Radamel Falcao
2017/18: 🇫🇷 Antoine Griezmann

What a trio. 😍

Tunnin pelin jälkeen Marseille oli täysin lyöty; Atlético ei päästänyt finaalissa kotjoukkueeksi merkitylle ryhmälle mahdollisuuksia nousta edes pois omalta alueeltaan.

80. minuutin kohdalla ranskalaiset saivat oikeastaan koko jaskon ensimmäisen hyökkäyksensä aikaan – vaihdosta tulleen Kostas Mitrogloun taitava pusku kimposi takaisin kentälle tolpasta.

MARCA in English 🇺🇸

@MARCAinENGLISH
Big chance for Marseille as Kostas Mitroglou hits the post!

His header beat Jan Oblak but ricocheted off the post and back out.

Less than 10 minutes for the Frenchmen to find a way back into this final.

LIVE BLOG: buff.ly/2rKOYDE

Minuuttia ennen täyttä aikaa punavalkoisten kapteeni sai kunnian viedä joukkueensa kolmen maalin johtoon. Rangaistusalueen oikella puolella oli järjettömästi tilaa, ja pallo saatiin sinne Gabille. Tarkka ja kova laukaus vasempaan alakulmaan, 0-3.

Maalin jälkeen tehtiin symbolinen vaihto; Fernando Torres pääsi viime hetkiksi kentälle viimeisen Atlético-kautensa huipennukseen.

FourFourTwo

@FourFourTwo
Fernando Torres has never won a trophy with #Atleti in 11 seasons.

Tonight he's on the bench... waiting.

1️⃣5️⃣ minutes remaining. ⏰

Fernando Torres for Atletico Madrid in all competitions:

11 seasons 🏡
402 games 🏃
127 goals ⚽️

It all comes to an end tonight for El Niño.

Aivan ensi hetkiä lukuun ottamatta ottelun voittajasta ei ollut mitään epäselvyyttä. Marseillen ensimmäisen ison virheen johdettua maaliin, ei Atléticolla ollut koko ottelun aikana varsinaista hätää.