30-vuotias Iago Aspas on paukutellut kolmen viimeisen La Liga -kauden aikana 53 liigamaalia kasvattajaseuralleen Celta Vigolle. Aspas on päässyt myös myöhäisherännäisenä sisään Espanjan maajoukkuekuvioihin. Maaotteludebyytti näki päivänvalon puolitoista vuotta sitten, ja nyt Aspas on tehnyt kahdeksassa pelaamassaan maaottelussa neljä maalia. Hän on vahvasti tyrkyllä myös kesän MM-kisoihin.

Mestarien liigassa Aspas ei ole silti vielä koskaan päässyt pelaamaan. Ehkä ensi kaudella tämäkin asia muuttuu.

[readmore from=Aspas-Iago]

Superdeporte kirjoittaa, että Iago Aspas on Valencian siirtomarkkinoiden ykköskohde ensi kautta ajatellen. Valencian paluu Mestarien liigaan varmistui viikonloppuna, ja seura haluaa vahvistaa eritoten hyökkäyspäätään.

Valencian valmentaja Marcelino tapasi äskettäin Lepakoiden seurajohtoa. Nelituntisessa palaverissa päästiin yhteisymmärrykseen siirtomarkkinoiden tarpeista, ja seuran pääomistaja Peter Lim antoi Aspasin hankinnalle vihreää valoa.

Aiemmin Aspasista on puhuttu lähinnä Rodrigon korvaajana, mikäli niin ikään Espanjan maajoukkueessa pelaava hyökkääjä myydään muualle. Sportin mukaan Aspas saatetaan silti hankkia, vaikka Rodrigo ei mihinkään lähtisikään.