La Ligan 35. kierros pyörähtää käyntiin tänään. Luvassa on todellinen derbyviikonloppu, jonka huipentaa sunnuntai-illan El Clásico.

Asetelma on poikkeuksellinen. Barcelona on jo varmistanut sarjamestaruuden, joten pelillistä panosta ei Clásicossa tällä kertaa ole. Jännitteet ovat silti vahvasti läsnä, eikä kummallakaan joukkueella ole varaa löysätä.

Jalkapallokeskustelussa on väitelty melko kiivaasti kevään aikana siitä, kumpi onkaan parempi, Barcelona vai Real Madrid. Barcelona on pärjännyt tällä kaudella La Ligassa ja Copa del Reyssä, Real taas pelaa kuun lopussa Mestarien liigan finaalissa.

Mestarien liigan mahdollinen voitto luonnollisesti määrittelee Realin kauden onnistumista. Tulokset El Clásicoista ovat tässä katsannossa toissijaisia, joskin selvä häviäminen Barcelonalle tahraisi kautta. Ensimmäinen kohtaaminenhan päättyi Barcelonan 3-0-vierasvoittoon, joten Realilla on tässä suhteessa enemmän todistettavaa.

Barcelonan kausi on ollut pokaaleiden suhteen menestys, mutta nöyryyttävä putoaminen Mestarien liigassa toi tummia pilviä Camp Noun ylle. Jos nyt vielä tulisi kotitappio El Clásicossa, sinällään menestyksekäs kausi saisi valjun päätöksen.

Lähes parhailla miehistöillä

Aiemmin on epäilty, että Zinédine Zidane saattaisi lepuuttaa joitain avainpelaajiaan sunnuntain ottelussa. Nyt AS kuitenkin kertoo, että Zidane aikoo ottaa mukaan kaikki kynnelle kykenevät ja nimetä Clásicoon mahdollisimman kovan avauskokoonpanon. Syy on juurikin se, että voitto Clásicossa toisi pientä piristysruisketta muuten kovin harmaaseen sarjakauteen.

Realilta saattaa puuttua Raphaël Varane, jolla on pientä vaivaa. AS:n tietojen mukaan Gareth Balekin saattaa nousta avaukseen Karim Benzeman kustannuksella. Cristiano Ronaldoa puolestaan aiotaan lepuuttaa ennen Mestarien liigan finaalia – mutta ei vielä tänä viikonloppuna.

Barcelonakin pääsee peliin lähes parhaalla miehistöllään. Harmillisesti peli saattaa jäädä väliin Andrés Iniestalta, jolla on pientä vaivaa. Tämä Clásico jää joka tapauksessa Iniestan viimeiseksi, sillä hän lähtee Barcelonasta kuluvan kauden jälkeen.

Muitakin mielenkiintoisia otteluita

Tänä viikonloppuna La Ligaa kannattaa tapittaa erityisen paljon, sillä Clásicon lisäksi luvassa on kaksi muutakin keskimääräistä tunnetumpaa kamppailua.

Lauantaina pelataan Galician derby, jossa Celta Vigo ja Deportivo La Coruña ottavat mittaa toisistaan. Pelillistä panosta on vain Celtalla, joka vielä tavoittelee paikkaa ensi kauden Eurooppa-liigaan. Deportivon putoaminen on jo varmistunut, joten se pelaa vain kunniasta.

Myöhemmin lauantai-iltana pelataan Valencian alueen derby, kun sarjassa neljäntenä majaileva Valencia isännöi Villarrealia. Valencia voi tuossa pelissä varmistaa paikkansa ensi kauden Mestarien liigaan, ja Villarreal taas voi ottaa tukevan askeleen kohti Eurooppa-liigan lohkovaihetta.

Mielenkiintoisia pelejä nähdään muitakin, sillä taistelu Eurooppa-liigan paikoista käy yhä kuumana. Vahvimmilla tässä kamppailussa ovat huippukauden pelannut Real Betis ja Villarreal, mutta kisassa kolmesta paikasta kamppailevat myös Getafe, Sevilla, Girona, Real Sociedad, Celta ja Eibarkin.

La Ligan 35. kierros

Perjantai
Sevilla-Real Sociedad klo 22 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)

Lauantai
Girona-Eibar klo 14 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
Athletic Bilbao-Real Betis klo 17.15 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
Celta Vigo-Deportivo La Coruña klo 19.30 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
Villarreal-Valencia klo 21.45 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)

Sunnuntai
Málaga-Deportivo Alavés klo 13 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
Atlético Madrid-Espanyol klo 17.15 (Viaplay)
Las Palmas-Getafe klo 19.30 (Viaplay)
Barcelona-Real Madrid klo 21.45 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)

Maanantai
Leganés-Levante klo 22 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)