Barcelona on La Ligan mestari.

Enrique Valverden miehistö varmisti mestaruutensa voittamalla Deportivon Riazorilla luvuin 4-2. Voiton arkkitehtinä toimi – kukas muukaan – Lionel Messi, joka iski hattutempun galicialaisten verkkoon.

Deportivo putosi tappionsa myötä Segundaan.

Barcelona sai otteluun loistavan lähdön. Philippe Coutinho vei vieraat johtoon jo seitsemän minuutin kohdalla. Brasilialainen laukoi komeasti boksin rajalta pelivälineen ohi Deportivon maalia vartioineen Rubénin.

Deportivo ei kuitenkaan luovuttanut kotiyleisönsä edessä – olihan seuralla pakkovoiton paikka. Clarence Seedorfin suojatit pelasivat aktiivista jalkapalloa, mutta eivät onnistuneet muutamissa maalipaikoissaan.

Messi vei Barcelonan kahden maalin etumatkalle viitisen minuuttia ennen puoliaikaa. Messi saa kiittää osumastaan Luis Suárezia, sillä uruguaylainen lähetti kerrassaan mahtavan ulkosyrjäkeskityksen takatolpalle juosseelle Messille. Deportivon Lucas Pérez onnistui kaventamaan ottelun juuri ennen puoliaikaa.

Deportivo palautti jännityksen otteluun tunnin kohdalla. Isännät rakensivat komean hyökkäyksen päätteeksi loistavan maalipaikan Emre Çolakille, eikä turkkilainen epäonnistunut. Peli tasoihin ja Deportivo oli maalin päässä siitä, että putoaminen olisi siirtynyt ainakin viikolla eteenpäin.

Niin ei kuitenkaan käynyt ja siitä huolen piti Messi kymmenisen minuuttia ennen loppua. Barcelona iski nopeasti vastaan. Denis Suárez jakoi pallon Messille, joka syötti boksin sisällä vielä Luis Suárezille. Suárez palautti pallon Messille ja argentiinalainen pisti pelivälineen kylmänviileästi ohi Rubénin.

Messi kaunisteli loppulukemia vielä lisäajalla.

Sarjamestaruus oli Barcelonalle historiansa 25:s.