La Liga -seura Las Palmasin putoaminen sarjaporrasta alemmaksi varmistui sunnuntai-iltana, kun joukkue koki kotikentällään nöyryyttävän 0-4-tappion Alavésille.

Joukkueen kausi on siis ollut todella vaikea ja maanantaina seurajohto julkaisi tiedotteen, jossa se pyysi anteeksi kannattajiltaan.

– Eilen joukkueen putoaminen toiselle sarjatasolle varmistui. Kolmen maailman parhaassa sarjassa vietetyn kauden jälkeen emme pystyneet täyttämään vaatimuksia jalkapallon tasomme kanssa. Me pyydämme anteeksi isolta keltaiselta perheeltä tätä valtavaa pettymystä, tiedotteessa kerrottiin.

– Tahdomme sitoutua nyt siihen, että joukkue palaa korkeimmalle sarjatasolle, koska kannattajat, saari ja historiamme ansaitsee sen. Urheilupuolesta vastaavat henkilöt ovat luottavaisia, että he pystyvät suunnittelemaan uuden joukkueen, joka mielellään ennemmin kuin myöhemmin tuo taas iloa kannattajilleen, mitä se on tällä kaudella heiltä varastanut.

– Seura ymmärtää, että nyt on aika analysoida tapahtunutta, oppia virheistä, tehdä johtopäätöksiä ja löytää oikea tapa, jonka myötä suoriudumme paremmin seuraavalla kaudella.