Sevilla ja Barcelona iskevät tänään yhteen Copan finaalissa Metropolitanolla.

Kaksikko on kohdannut toisensa edellisen kerran Copan finaalissa keväällä 2016. Silloin Barcelona veti pidemmän korren Calderónin illassa luvuin 2-0, vaikka joutui pelaamaan pitkään vajaamiehisenä Javier Mascheranon punaisen kortin vuoksi.

Tänään lähtökohdat ovat samanlaiset. Barcelona on suosikki ja Sevilla yrittää kaikin keinoin laittaa jättiläiselle kapuloita rattaisiin. Barcelona on voittanut viimeiset kolme Copaa ja hakee historiallista neljättä peräkkäistä Copan mestaruutta.

Kummatkin pääsevät illan otteluun parhailla avauskokoonpanoillaan. Sevillalaislehti Estadio Deportivon mukaan Vincenzo Montella luottaa jopa hieman yllättäen Luis Murieliin hyökkäyksessään. Mundo Deportivon mukaan Barcelonan avauksessa ei nähdä tänään minkäänlaisia yllätyksiä.

Barcelonan ja Sevillan kaudet ovat olleet hyvin erilaisia lähtökohdat huomioiden. Barcelona on käytännössä varma sarjamestari ja eteni Copan finaaliin, vaikka ennen kautta juuri kukaan ei uskonut Ernesto Valverden Barcelonaan. Nolo poistuminen Mestarien liigasta AS Roman avustuksella oli kuitenkin valtava takaisku Valverden miehistölle.

Joka tapauksessa Barcelonan kausi on ollut ennakoitua parempi. Jos Barcelona onnistuu voittamaan tuplamestaruuden, ei kautta voi missään nimessä pitää epäonnistuneena.

Sevillan kausi on ollut kaksijakoinen. Seura lähti kauteen kovin odotuksin. Sarjassa meno on ollut Sevillan tasoiseksi seuraksi välttävää. Tällä hetkellä Montellan miehistö ei ole pääsemässä edes europeleihin ensi kaudeksi. Jos Sevilla häviää tänään, niin seura ei pelaa ensi kaudella Euroopassa. Se olisi suuri takaisku, sillä tällä kaudella Sevilla pärjäsi erinomaisesti Mestarien liigassa.

Ottelu potkaistaan käyntiin Metropolitanolla Suomen aikaa klo. 22.30.