Barcelona on vahvistamassa kesän siirtomarkkinoilla puolustustaan, mikäli Sportin tietoja on uskominen.

Lehti kertoo, että Barcelonan ja Clément Lenglet’n välisissä neuvotteluissa on tänään otettu merkittävä edistysaskel. Nyt näyttää hyvin vahvasti siltä, että Sevilla-toppari edustaa ensi kaudesta lähtien Barcelonaa.

Lehden mukaan Barcelonan ja Sevillan välillä neuvotteluja ei ole vielä aloitettu. Lenglet’n tapauksessa suurempi merkitys on kuitenkin pelaajan ja Barcelonan välisessä sopimuksessa, sillä Lenglet’n Sevilla-kontrahdissa on espanjalaismedian mukaan 30 miljoonan euron ulosostopykälä. Jos Barcelona lyö tuon summan pöytään, Sevillan suostumusta siirrolle ei tarvita.

[readmore from=Barcelona]

Aiemmin Lenglet’tä on pidetty Barcelonalle pelkkänä varavaihtoehtona, mikäli Samuel Umtiti lähtisi kesällä muualle. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että Barcelona haluaa tuoda Lenglet’n joukkueeseen, vaikka Umtiti jäisi. Syy on looginen. Loukkaantumisherkkä Thomas Vermaelen on 32-vuotias ja Gerard Piquékin 31. Tammikuussa hankittu Yerry Mina taas on hyvin kokematon.

22-vuotias Lenglet siirtyi kotimaastaan Ranskasta Sevillaan tammikuussa 2017. Tällä kaudella hän on pelannut kaikki kilpailut mukaan lukien jo 48 ottelua. Lenglet on pelannut Sevillan kenttäpelaajista eniten sekä La Ligassa että Mestarien liigassa.

Lenglet on tasaisen hyvä kaikilla pelin osa-alueilla. Hän taitaa sekä lyhytsyöttöpelaamisen että pelipaikallaan vaaditun kaksinkamppailuosaamisen. Lisäksi Lenglet on toppariksi melko nopea.