Siinä missä Lionel Messi on päässyt FC Barcelonan kanssa juhlimaan kaikkea mahdollista, on hänen maajoukkueuransa Argentiinan paidassa ollut vähemmän menestyksekäs.

Hyviä suorituksia on useita, mutta palkinto on jäänyt puuttumaan. Toistaiseksi Messi on selvittänyt joukkueensa kanssa tiensä kolmeen eri loppuotteluun, mutta kohtalona on aina ollut tappio. Loppuotteluista yksi on tullut MM-kisoissa 2014 ja kaksi Copa Americassa vuosina 2015 sekä 2016.

Messi puhui argentiinalaiselle televisio-ohjelmalle La Cornisalle vaikeista hetkistään maajoukkueen kanssa.

– Itkin monesti näiden pelien jälkeen. Olemme hävinneet loppuotteluita, jotka olisivat merkinneet valtavasti, mutta lopputulos on aina ollut se, että en ole pystynyt saavuttamaan unelmaani maajoukkueessa, Messi kertoi.

– Ne [kolme loppuottelua] ovat olleet kovia kolauksia. On vaikuttanut siltä, että kolmeen loppuotteluun pääseminen ei ole hyödyttänyt meitä ollenkaan.

Ensi kesän MM-kisat ovat 30-vuotiaalle Messille todennäköisesti viimeinen mahdollisuus MM-kultaan.

– Toivon, että edessä on upeat MM-kisat meille. Toiveeni on, että se tulee olemaan jotain saman kaltaista kuin vuonna 2014, joka oli unohtumaton kokemus. Sama tulos muuten, mutta tällä kertaa unelmamme on nostaa pokaali.

Lähde: Goal