Katalonialaisseura Girona pelaa ensimmäistä kauttaan Espanjan korkeimmalla sarjatasolla. Toistaiseksi kaikki on sujunut paremmin kuin tuskin kukaan olisi uskaltanut odottaa.

Joukkue on tällä hetkellä sarjataulukossa seitsemäntenä eli se on Sevillan, Villarrealin ja Real Betisin ohella mukana taiselemassa Eurooppa-liiga-paikoista. Yksi Gironan kovimmista saavutuksista tuli lokakuun lopussa, kun se voitti hallitsevan mestarin Real Madridin kotikentällään 2-1-lukemin.

Sunnuntai-iltana joukkueet kohtaavat Santiago Bernabéulla ja tuolloin Gironalla on mahdollisuudet kovaan temppuun. Edellisen kolmen sarjakauden aikana vain Atlético Madrid on onnistunut voittamaan Real Madridin sekä kotona että vieraissa.

Atlético teki kyseisen tempun kaudella 2014-15. Tällä kaudella samaan voi vielä Gironan lisäksi yltää Barcelona ja Villarreal.

Gironalla on edessään kova haaste, mutta kaikki on mahdollista. Varsinkin kuin joukkueessa on kaksi tulikuumaa hyökkääjää. Christian Stuani ja Portu ovat tehneet tällä kaudella yhteensä 26 sarjamaalia.