”La Ligassa on vain kaksi tai kolme hyvää joukkuetta” -lausahduksen kuulee yhä edelleen yllättävän usein. Tällä viikolla Sevilla on tarjonnut hyvän vastaväitteen tälle lausahdukselle, joka on kaukana totuudesta.

La Ligaa aliarvioivia kommentteja kuullaan yhä edelleen jopa paljon lajista tietäviltä henkilöiltä. Paul Scholes totesi Manchester United-Sevilla-ottelun puoliajalla 0-0-tilanteessa, että ”Sevilla on todella, todella heikko joukkue”. Tämän lisäksi asiantuntija Ray Wilkins kertoi, että Sevilla olisi hänen mielestään Valioliigassa putoamistaistelussa.

Sevilla kuitenkin voitti Manchester Unitedin Old Traffordilla ja eteni ansaitusti Mestarien liigassa kahdeksan parhaan joukkoon.

Viisi päivää myöhemmin tämä joukkue hävisi sarjaottelun piskuiselle Leganésille 2-1-lukemin.

Kyseessä on vain kaksi ottelua, mutta ne tarjoavat erinomaisen esimerkin siitä, että La Ligassa on useita todella hyviä joukkueita FC Barcelonan, Real Madridin ja Atlético Madridin lisäksi.

Man United -ottelun viesti oli se, että La Ligan ylimmällä kolmanneksella olevat joukkueet eivät jää kakkoseksi maailman tasokkaimman sarjan maineessa olevalle Valioliigalle. Man United on tällä hetkellä Valioliigassa toisena ja sen saldo tämän kauden kilpailullisista kotiotteluista Sevilla-peliä lukuun ottamatta on 18-2-1.

Sevilla oli siis Manchester Cityn lisäksi toinen joukkue tällä kaudella, joka onnistui hakemaan voiton Old Traffordilta ja tästä huolimatta joukkue on tämän viikonlopun jälkeen kotimaansa sarjassa vasta viidentenä, kuudentena tai seitsemäntenä (riippuu kierroksen jäljellä olevista peleistä).

Leganés-ottelu puolestaan kertoo siitä, että myös keskikastista löytyy tasoa. Jos ei löytyisi, niin tulisi Valioliigan toisena majailevan joukkueen pudottaneen Sevillan voittaa tällaiset pelit mennen tullen ja palatessa. Vaikka Leganésin taso riitti voittamaan Sevillan, on sekin sarjataulukossa vasta sijalla 12, koska taso on juuri niin kova.

Aiheesta voisi kirjoittaa myös 104 muuta argumenttia, mutta Sevillan viikko on niistä tuorein ja ajankohtaisin. La Liga on kokonaisuutena todella kova kilpailu, josta ei todellakaan voi puhua 2-3 joukkueen sarjana.

Jeremias Fisk
@MonsieurFisk