Barcelona jatkoi tappiotonta La Liga -kauttaan sunnuntaina.

Sarjakärki kukisti Athleticin Kataloniassa luvuin 2-0 ja karkasi jo 11 pisteen päähän Atléticosta. Atlético pelaa sunnuntai-iltana Villarrealia vastaan vieraskentällä.

Ottelun avausjakso oli täysin Barcelonan. Isännät aloittivat maalinteon jo seitsemän minuutin kohdalla. Jordi Alba levitti boksin keskellä olleelle Paco Alcácerille maukkaan tekopaikan, eikä valencialaiskärki epäonnistunut.

Athletic ei onnistunut luomaan ensimmäisen puoliskon aikana ainuttakaan organisoitua hyökkäystä. Barcelona hallitsi palloa, peliä ja piti Athleticin jatkuvasti puolustusasemissa.

Barcelona pisti pelin pakettiin puolen tunnin kohdalla. Lionel Messi pääsi laukomaan vapaasti boksin rajalta vastustamattomasti ohi vieraiden maalia vartioineen Kepan.

Toinen jakso oli ensimmäistä huomattavasti tasaisempi. Barcelona ei odotetusti hyökännyt yhtä aktiivisesti ja antoi ajoittain pallonhallinnan Athleticille.

Baskit eivät kuitenkaan onnistuneet käyttämään sitä hyväkseen, eivätkä saaneet oikeastaan toisellakaan jaksolla vaarallisia hyökkäyksiä aikaan Aritz Adurizin paikkaa lukuunottamatta. Aduriz pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta laukoi sivuverkkoihin.

Athletic ei ole vieläkään onnistunut nappaamaan vierasvoittoa kuluvan vuoden aikana.