Mariano Díaz on hyökkääjä, joka odotti ja odotti mahdollisuuttaan Real Madridissa, mutta ei sitä ikinä kunnolla saanut.

Mariano, 24, siirtyi Real Madridin organisaatioon vuonna 2011 ja teki tuhoisaa jälkeä seuran C- ja reservijoukkueessa Castillassa.

Edustusjoukkueen päävalmentaja Zinédine Zidane nosti Marianon vakituisesti madridilaisten ykkösmiehistöön kesällä 2016, kun ranskalaishyökkääjä Karim Benzema kärsi selkävammasta. Mariano saikin pian debyyttinsä Los Blancosin ykkösjoukkueessa La Ligan ottelussa Celta Vigoa vastaan.

Mariano pelasi viime kaudella 14 ottelua Real Madridin ykkösjoukkueessa tehden viisi maalia. Peliminuutteja ja maaleja janoava hyökkääjä halusi kuitenkin enemmän. Hän pääsi pelaamaan edustusjoukkueessa täydet minuutit vain kerran, Copa del Reyn 6-1-voitossa CyD Leonesaa vastaan. Mariano iski ottelussa hattutempun ja antoi yhden maalisyötön. La Ligassa hän pääsi enimmillään pelaamaan 24 minuuttia.

Real Madrid ja Zidane eivät halunneet seistä Marianon haaveiden ja urakehityksen tiellä, joten he päästivät hänet viime kesänä siirtymään Ranskan Ligue 1:n Lyoniin.

Lyonissa Mariano on osoittanut, mikä hän on miehiään. Hän on pelannut tällä kaudella 32 ottelua, joissa hän on iskenyt yhteensä 19 osumaa.

Vaikka elämä ja ura Ranskassa kulkevatkin hyvin, ei Mariano halua sulkea pois paluuta Real Madridiin, jonka on jo pitkään huhuttu etsivän uutta hyökkääjää.

– Minulla on viiden vuoden sopimus Lyonin kanssa, mutta Madridiin palaaminen olisi uskomatonta. Siihen aikaan (viime kesänä) päätin kuitenkin, että seuran jättäminen oli paras vaihtoehtoni, sanoi Mariano Marcan mukaan.

Espanjassa syntynyt Mariano omaa Dominikaanisen tasavallan kansalaisuuden äitinsä kautta, ja hänet kutsuttiinkin maajoukkueseen jo vuonna 2013 ystävyysotteluun Haitia vastaan. Mariano onnistui ottelussa maalinteossa, mutta ilmoitti myöhemmin, että ei aio jatkaa Dominikaanisen tasavallan maajoukkueessa keskittyäkseen seurauraansa.

Hän hylkäsi myös yhden kutsun viralliseen maaotteluun, sillä hänen toiveissaan on edustaa Espanjaa A-maajoukkuetasolla. Mariano haaveilee kutsusta ensi kesän MM-turnaukseen, mutta tietää, että hän on vielä toistaiseksi nokkimisjärjestyksessä kaukana kärjestä.

– Tulin Ranskaan ollakseni tärkeä pelaaja, ja se olisi minulle suuri kunnia päästä Espanjan joukkueeseen. Toivon, että se tapahtuu vielä, mutta muut hyökkääjät ovat pelanneet hyvin minua kauemmin. Minä vasta aloittelen.