Real Madridille ja Atlético Madridille arvottiin hetki sitten vastustajat euroturnausten puolivälieriin.

Real kohtaa Mestarien liigassa Juventuksen ja Atlético Eurooppa-liigassa Sporting Lissabonin. Aikataulu on jokseenkin haasteellinen.

Puolivälierien ensimmäiset osat pelataan 3.-5.4. (Mestarien liiga tiistaina tai keskiviikkona, ja Eurooppa-liiga torstaina). Toiset osat ovat vuorossa seuraavalla viikolla (10.-12.4.).

Aikataulu on haasteellinen siksi, että puolivälierien välissä pelataan Madridin derby (7:s tai 8.4.). Vaikka La Ligan mestaruus on todennäköisesti jo Barcelonan, Madridin derby on peli, jota kumpikaan osapuoli ei halua hävitä. Mutta nyt on ehkä pakko priorisoida.

Madridin derby aiheuttanee myös tietynlaisen dominoefektin koko Mestarien liigan aikatauluihin. Atlético pelaa molemmat europelinsä varmuudella torstaina, kun taas Real pelaa varmuudella toisen tiistaina ja toisen keskiviikkona. Olisi melko härskiä antaa jommallekummalle joukkueelle vain kahden vuorokauden lepo, joten Madridin derbyä tuskin pelataan lauantaina (muuten Atlético saisi vain kahden vuorokauden levon).

Mutta jos taas Madridin derby pelataan sunnuntaina, Real Madrid tuskin pelaa seuraavan viikon tiistaina Mestarien liigaa. Eli on hyvin todennäköistä, että Real pelaa ensimmäisen pelinsä Juventusta vastaan tiistaina ja toisen keskiviikkona. Ja Madridin derby mitellään sunnuntaina. Jos näin ei käy, jompikumpi Madridin joukkueista joutuu kärsimään isosti.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila