Atlético Madridilla on jokseenkin epätoivoinen tehtävä kuroa kiinni Barcelonan etumatkaa sarjakärjessä, mutta tänään klo 17.15 se saa ainakin vieraakseen yhden lempivastustajistaan. Atlético on kohdannut Diego Simeonen aikakaudella Celta Vigon 11 kertaa, ja tilastot ovat sen eduksi murskaavat. Atléticolle yhdeksän voittoa ja Celtalle vain yksi yhden pelin päätyttyä tasan.

Ainoat tahrat Atléticon dominanssiin koituivat kaudella 2014-2015, jolloin Eduardo Berizzo valmensi Celtaa ensimmäistä kauttaan. Tuolloin Celta hoiteli kotipelinsä 2-0 ja haki Vicente Calderónilta 2-2- tasapelin.

Sen jälkeen Atlético on kukistanut Celta Vigon jo viisi kertaa putkeen. Tylyin läksytys tuli viime kaudella, jolloin Atlético kuritti Celtaa sen kotikentällä maalein 4-0. Tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Vigossa Atléticon 1-0 -vierasvoittoon.

Voitokas sarja koskee tosin vain sarjapelejä, sillä kauden 2015-2016 cup-kohtaamisessa Celta Vigo kukisti Atléticon tämän kotikentällä 3-2 ja eteni puolivälieriin. Tänään nähdään, onko Atlético edelleen Celtalle sellainen peikko, mitä viimeisten kausien aikana. Pisteitä Celtakin kaipaisi kipeästi, mikäli se mielii ensi kaudeksi Eurooppa-liigaan.

Lähde: Marca