Barcelonan Luis Suárezin ruuti oli alkukaudesta jokseenkin märkää, sillä 11 sarjakierroksen jälkeen miehen maalisaldo näytti vasta kolmea osumaa. Barcan onneksi ”El Pistolero” on sittemmin herännyt, ja nyt hän on tehnyt jo 20 maalia pelaamissaan 24 sarjaottelussa.

Suárez on osoittanut niin Ajaxissa, Liverpoolissa kuin Barcelonassakin kuuluvansa maailman aivan eturivin maalipyssyihin. Uruguaylaisen viimeistä alle 20 maalin kautta saadaankin hakea peräti kuuden kauden takaa.

31-vuotias Suárez onkin kenties koko La Ligan pelätyin kärkimies, mutta löytyy miehen tilastoista heikkojakin kohtia. Yksi sellainen on lauantai-illan vastustaja Málaga.

[readmore from=Suarez-Luis]

Suárez on onnistunut maalinteossa kaikkia muita La Ligan joukkueita vastaan, mutta ei vielä koskaan Málagaa. Listalle voidaan lisätä viisi entistä La Liga -seuraa, jotka ovat sittemmin vajonneet Segundaan. Vaan Málagasta on tullut Suárezille peikko.

Suárezille tulee myös kiire pyyhkiä tuo tahra pois tilastoistaan, sillä Málaga on valumassa mitä suurimmalla todennäköisydellä ensi kaudeksi alemmalle sarjatasolle.

Ennen lauantaita Suárez on pelannut Málagaa vastaan viisi kertaa. Neljässä näistä otteluista Suárezin aikeet teki tyhjiksi kamerunilaismaalivahti Carlos Kameni, joka on sittemmin siirtynyt Fenerbahceen.

Kuluvan kauden ensimmäisen kohtaamisen Barcelona voitti Camp Noulla 2-0 Gerard Deulofeun ja Andrés Iniestan maaleilla. Tuolloin Málagan maalia vartioi Andrés Prieto, mutta tänään tolppien välissä seisoo luultavimmin Roberto.