La Ligan 28. ottelukierros on jaettu melko tuttuun tapaan neljälle eri pelipäivälle. Päällekkäisiä otteluita ei pelata lainkaan, joten kaikkein intohimoisimmat fanit voivat seurata tässä viikonvaihteessa jopa 20 tuntia La Liga -futista.

Girona-Deportivo

Kierros alkaa perjantaina ottelulla Girona-Deportivo. Sarjanousija Girona on pelannut hämmmästyttävän hienoa kautta, ja mikäli se nujertaa putoamisviivan alla olevan Deportivon, tarttuu se ainakin hetkellisesti kiinni paikkaan ensi kauden Eurooppa-liigassa (lisää Gironasta täällä).

Vierasjoukkue Deportivon edellisestä voitosta tulee tänään kuluneeksi kolme kuukautta. Uuden valmentajansa Clarence Seedorfin alaisuudessa pelaamissaan viidessä ottelussa Deportivo on saanut aikaiseksi vain yhden maalin, ja sekin merkattiin viime lauantaina Eibarin pelaajan tekemäksi omaksi maaliksi.

Eibar-Real Madrid

Lauantaina Real Madrid pelaa kolmatta kertaa tällä kaudella ottelunsa jo varhaiseen kellonaikaan klo 13 paikallista aikaa. Aiemmat kokemukset varhaisista peleisistä eivät ole häävejä, sillä syyskuussa se jäi kotikentällään Levanten kanssa 1-1 -tasapeliin ja jouluaatonaattona Barcelona vei El Clásicon nimiinsä 3-0.

Los Blancos -leirissä mielialat ovat kuitenkin korkealla, sillä se pudotti viikolla jatkosta PSG:n ja eteni Mestarien liigan puolivälieriin. Mestarien liiga onkin valkopaidoille nyt kauden ainoa panoksellinen kilpailu, sillä La Liga -mestaruus on karannut jo tyystin Madridin ulottumattomiin. Katastrofi Realille olisi vain neljän parhaan joukosta ulos luiskahtaminen, mutta eihän nyt sentään niin tule käymään…

Sevilla-Valencia

Kierroksen odotetuin ja tärkein ottelu pelataan lauantaina alkuillasta Pizjuánilla. Panoksena on paikka ensi kauden Mestarien liigan lohkovaiheeseen – ei sen enempää eikä vähempää. Sarjassa neljäntenä olevalla Valencialla on tällä hetkellä viidenteen eli Sevillaan kahdeksan pisteen etumatka, joten Sevillalle ei pelistä kelpaa muu kuin voitto. Muutoin se on täysin Valencian mahdollisten tulevien kompurointien varassa.

Molempien joukkueiden viimeaikainen vire on ollut ilahduttava. Valencia on sarjan viiden ottelun kuntopuntarin ykkönen 13 pisteellään, ja Sevilla neljäs vain pisteen vähemmän keränneenä. Terveystilannekin puoltaa hyvää ottelua, sillä molempien riveistä on poissa vain yksi keskeinen pelaaja: Sevillalta Jesus Navas ja Valencialta Santi Mina.

Selkeää suosikkia otteluun ei ole, mutta vahvana kotijoukkueena tunnetun Sevillan luulisi haluavan ottaa ohjat käsiinsä. Se kun kaipaa täyttä pistepottia paljon vieraitaan kipeämmin.

Kärkikaksikko

Mielenkiinto kohdistuu luonnollisesti myös sarjan kärkikaksikon Barcelonan ja Atlético Madridin tekemisiin. Etumatkaa on Barcelonan hyväksi jo kahdeksan pistettä, joten ilman Barcan pahoja kompurointeja ei rojiblancos kärkipaikalle nouse.

Kompurointia tuskin kannattaa odottaa tältä lauantailta, sillä nyt aurinkorannolla mitataan sarjan hännän ja kärjen välinen tasoero. Vain kolme peliä tällä kaudella voittanut Málaga on jo lähes tuomittu putoamaan, ja yksikin piste Barcelonalta olisi valtava sensaatio.

Atlético puolestaan isännöi sunnuntaina Celta Vigoa, joka taistelee vielä paikasta ensi kaudeksi Eurooppa-liigaan. Atléticolla on allaan ehjä esitys Lokomotiv Moskovaa vastaan Eurooppa-liigassa ja Celta on kuulunut viime vuosina sen lempivastustajiin, joten kotivoitto on pelin ehdoton perusolettamus.

Perjantai:
22.00 Girona-Deportivo La Coruña (Viasat, Viaplay)

Lauantai:
14.00 Eibar-Real Madrid (Viasat, Viaplay)
17.15 Sevilla-Valencia (Viasat, Viaplay)
19.30 Getafe-Levante (Viasat, Viaplay)
21.45 Málaga-Barcelona (Viasat, Viaplay)

Sunnuntai:
13.00 Espanyol-Real Sociedad (Viasat, Viaplay)
17.15 Atlético Madrid-Celta Vigo (Viasat, Viaplay)
19.30 Las Palmas-Villarreal (Viasat, Viaplay)
21.45 Athletic Bilbao-Leganés (Viasat, Viaplay)

Maanantai:
22.00 Alavés-Real Betis (Viasat, Viaplay)