No niin: Käsi ylös kaikki, jotka uskoitte sarjanousija Gironan olevan La Ligassa sijalla seitsemän 27 sarjakierroksen jälkeen. Niinpä niin, sitähän minäkin…

Kataloniassa sijaitsevan Manchester Cityn yhteistyöseuran debyyttikausi Espanjan pääsarjassa on ollut sanalla sanoen jättimenestys. Joukkue oli asettanut kauden alla tavoitteekseen sarjapaikan säilyttämisen, ja siihen se laski riittävän varmuudella 40 sarjapisteen – ja riittäähän se, kun putoamisviivan alla olevalla Las Palmasilla on 11 kierrosta ennen maalia vain 20 pinnaa.

Nyt tuo 40 pisteen tavoite on jo täyttynyt, ja oli aika asetella uusia päämääriä. Sen Gironan valmentaja Pablo Machín teki mahtipontisesti Twitterissä julkaisemallaan Tähtien sota -henkisellä videolla.

Pablo Machín

@pablomachindiez
Ya os dije: “Para conseguir grandes logros primero hay que soñarlos y luego trabajarlos...”. Gracias por todo vuestro apoyo.
Seguimos

– Ensimmäinen päämäärä saavutettu. Onnittelut kaikille! Nyt alkaa uusi haaste: tervetuloa taisteluun EUROOPASTA, Machín sanaili klassikkoelokuvista tutusti liukuvan tekstin muodossa, tunnusmelodian säestäessä uutta tavoitetta.

88-vuotias Girona on tehnyt samalla La Liga -historiaa, sillä sen 40 sarjapistettä on jo nyt paras La Liga -debytantin keräämä saldo ikinä.

Girona FC

@GironaFC
#HISTÒR1A ⚪🔴

El Girona es converteix en el millor debutant de l'història de @LaLiga a la jornada 27 en assolir els 40 punts que, alhora, certifiquen la permanència a la Primera Divisió.

#OrgullGironí

42-vuotias päävalmentaja Pablo Machín ansaitseekin kiistatta suuren hatunnoston tekemästään työstä. Jo 23-vuotiaana polvivamman takia pelaajauransa lopettamaan joutunut Machín siirtyi Numanciasta – jossa oli viettänyt koko siihenastisen pelaaja- ja valmentajauransa – Gironaan vuonna 2014, ja on nyt johdattanut joukkueen paitsi pääsarjaan, niin myös Eurooppa-liigan kynnykselle. Sen hän on tehnyt sarjan pienimmällä budjetilla.

Machínille tulee tänä lauantaina neljä vuotta täyteen Gironan valmentajana. Jos jo perjantaina pelattava juhlapeli päättyy voittoon Deportivosta, nousee Girona ainakin hetkellisesti ohi Villarrealin sarjan kuudenneksi.

Machínin näytöt ovat epäilemättä saaneet isommatkin seurat miehestä kiinnostumaan, mutta mies aikoo jatkaa uraansa Gironassa vielä pitkään. Olkoonkin, että hän on jo nyt Diego Simeonen (Atléticossa vuodesta 2011) ja Asier Garitanon jälkeen (Leganésissa vuodesta 2013) La Ligan kolmanneksi pitkäikäisin valmentaja samassa seurassa.

Machínilla ja Gironalla on kesään 2019 voimassaoleva sopimus, mutta jatkosopimustarjous on valmentajalle jo tehty. Paikallislehti Diari de Girona nimittääkin miestä jo ”Montilivin Fergusoniksi”.

– Jatkosopimustarjous imartelee minua. Se tarkoittaa, että he ovat tyytyväisiä minuun eivätkä ole pitkästä pestistä huolimatta väsyneet sanomaani, Machín kommentoi lehdelle.

 

Jutun lähteet: Sport ja ESPN