Barcelonan tammikuun suurhankinta Philippe Coutinho pelasi lauantaina täydet minuutit, kun katalonialaiset kaatoivat La Ligassa Gironan Camp Noulla murskaluvuin 6-1 (lue otteluraportti).

Coutinho, 25, onnistui myös kertaalleen maalinteossa, mutta pääesitystä vetivät tuttuun tyyliin Lionel Messi ja Luis Suárez, jotka vastasivat Barcelonan muista maaleista.

Kylmästä Englannista, Valioliigan Liverpoolista saapunut brassivahvistus Coutinho kertoi ottelun jälkeen El Partizadolle, että hän on hiljalleen sopeutumassa uuteen joukkueeseen ja ympäristöön.

– Barcelonan tyyli on erilainen. Me pelaamme paljon pallon kanssa, ja minä opin pikkuhiljaa. Minun on tehtävä kovasti töitä.

Viime kesänä Barcelonaan liittynyt, mutta syksyllä loukkaantunut Ousmane Dembélé on Coutinhon kanssa samantapaisessa tilanteessa. Dembélékin, 20, sai lauantaina näytönpaikkansa, ja Coutinho innostui kehumaan nuorta ranskalaista.

– Dembélé on mahtava pelaaja. Hän ja minä olemme molemmat juuri saapuneet joukkueeseen, joka pelaa erilaista jalkapalloa. Me opimme ajan ja kovan työn kanssa. Haluamme tehdä parhaamme.

Lauantain maali oli Coutinhon toinen Barcelonassa.