Real Madrid nappasi jälleen voiton, kun tällä kertaa Alavés kaatui Bernabéulla lopulta maalein 4-0.

Isäntien maaleista vastasi avauksessa ollut BBC-kolmikko. Cristiano Ronaldo iski kaksi maalia ja Gareth Bale ja Karim Benzema maalit mieheen.

Avausjakso oli Real Madridin, vaikka Alavés pysyi sinällään hyvin mukana. Real Madridilla oli useita potentiaalisia maalipaikkoja, mutta Benzema ei onnistunut ensimmäisen jakson paikoissaan.

Ronaldo vei Madridin johtoon juuri ennen taukovihellystä komealla kääntölaukauksellaan. Alavésin puolustajat yrittivät estää Ronaldon aikeet, mutta portugalilainen sai jalkansa vapaaksi ja lopputulos näkyi tulostaululla.

Isännät kasvattivat johtoaan välittömästi toisen jakson alussa. Real Madrid pääsi nopeaan vastaiskuun, Benzema levitti viereen Balelle ja walesilainen ampui etunurkkaan. Alavés-vahti Fernando Pacheco osui palloon, muttei onnistunut pysäyttämään Balen laukausta kokonaan.

Tunnin kohdalla Real Madrid pisti kamppailun lopullisesti pakettiin. Lucas Vázquez löysi vapaaksi jääneen Ronaldon boksista ja hyökkääjä laukoi Madridin kolmen maalin etumatkalle. Benzema kaunisteli lukemia vielä juuri ennen lisäaikaa pilkusta.

Real Madrid nousi ainakin hetkellisesti neljän pisteen päähän Atléticosta, joka kohtaa huomisiltana Sevillan.