Alavés hävisi tänään Bernabéulla Real Madridille maalein 4-0.

Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, kuinka loistavaa työtä Abelardo on tehnyt seuran peräsimessä.

Abelardo saapui Alavésin päävalmentajaksi joulukuun alussa. Seura oli silloin kuuden pisteen päässä putoamisrajan paremmasta puolesta. Kaikki näytti jo käytännössä menetetyltä, kun niin Luis Zubeldía kuin Gianni De Biasikin saivat potkut seuran päävalmentajan paikalta kauden avauspuoliskon aikana.

Alavés asetti Abelardolle yhden ja lähtökohtaisesti äärimmäisen haastavan tavoitteen – säilymisen. Vain Málaga oli tehnyt ennen Abelardon saapumista vähemmän maaleja sarjassa kuin Alavés. Kesän siirtoikkuna oli epäonnistunut pahemman kerran ja maalinteko-ongelmien odotettiin jatkuvan.

Maalinteko on sinällään vieläkin teettänyt pienoisia vaikeuksia, mutta puolustuksen Abelardo on saanut tukittua. Ennen Real Madrid -ottelua Alavés oli päästänyt Abelardon alaisuudessa 11 ottelussa vain yhdeksän takaiskuosumaa. Se on yli puolet vähemmän kuin aiemmassa 13 sarjaottelussa ennen Abelardoa.

Nyt ero putoamisviivaan on jo kymmenen pistettä, eikä Alavésilla tule olemaan tällä kaudella todennäköisesti enää minkäänlaista hätää putoamisvaaran kanssa.

Se on suoritus mihin kukaan ei uskonut, kun Abelardo tarttui Alavésin tarjoukseen.