Iago Aspasin alkukausi oli haastava.

Celtan ykköstykki ei tehnyt maalin maalia ensimmäisen kuuden sarjakierroksen aikana ja monet kummastelivat, mikä Aspasia oikein vaivaa. Yrityksestä maalinteko ei jäänyt kiinni – kärki nimittäin laukoi yhtä paljon kuin aina ennemminkin. Eli valtavasti.

Sitten alkoi kuitenkin tapahtua. Aspas on tehnyt viimeiseen 17 sarjakierrokseen 16 maalia ja on La Ligan maalipörssissä kolmannella sijalla – edellään vain Lionel Messi ja Luis Suárez.

Yhden sarjakauden maaliennätyksensä tällä kaudella rikkova Aspas on ollut jo pidemmän aikaa yksi La Ligan parhaista espanjalaishyökkääjistä. Tällä kaudella Aspas on ollut ylivoimaisesti sarjan paras kotimainen hyökkääjä.

Se on avannut Espanjassa suuren debatin. Kenen pitäisi olla Espanjan maajoukkueen ykköshyökkääjä kesällä pelattavassa MM-lopputurnauksessa? On hyvin todennäköistä, että maajoukkueluotsi Julen Lopetegui ottaa kisakoneeseen mukaan Aspasin, Diego Costan ja Álvaro Moratan.

Moratan kausi Chelseassa alkoi lupaavasti, mutta sen jälkeen madridilaishyökkääjän kausi on sujunut laskusuhdantaisesti. Costa pääsi irti vasta tammikuussa ja onkin esiintynyt sen jälkeen mainiosti, mutta Aspas on ollut kolmikosta selvästi tasaisin ja peliesityksien myötä tällä hetkellä ansaitsisi itselleen ykköskärjen roolin.

Riittävät näytöt Aspas on ainakin antanut.