Viime kauteen uransa lopettanutta Xabi Alonsoa pidetään yhtenä kaikkien aikojen pelaajista, joka nousi Real Sociedadista maailman huipulle.

Alonso, 36, vietti Sociedadissa viisi vuotta ennen siirtoaan Liverpooliin, minkä jälkeen vuorossa olivat menestyksekkäät kaudet Real Madridissa ja Bayern Münchenissä.

Tolosassa syntyneen taiturin saavutuksina mainittakoon muun muassa kaksi Euroopan ja Mestarien liigan mestaruutta sekä MM-pokaali vuodelta 2010.

Alonso koki Euroopan suurseuroissa isoja voittoja ja tappioita, mutta jos hänellä olisi mahdollisuus kääntää aikaa taaksepäin, hän palaisi kauteen 2002-03, jolloin Sociedad jäi kahden pisteen erolla toiseksi Real Madridin taakse.

– Jäimme sillä kaudella toiseksi La Ligassa, mikä jätti todellisen arven minuun. Muistan yhä, kun pelasimme Villarealia vastaan Anoetalla (2-2-tasapeli, jossa Villareal iski molemmat maalit viimeisillä minuuteilla). Se on yksi katumus, joka tulee pysymään sydämessäni ikuisesti, sanoi Alonso AS:n mukaan.

– Jos voisin palata ajassa taaksepäin ja pelata uudestaan minkä tahansa pelin uraltani, menisin takaisin ja pelaisin sillä kaudella Celta Vigoa vastaan (2-3-tappio viimeistä edellisellä kierroksella). Uskon, että olimme kykeneväisiä käsittelemään niin tärkeän ottelun paineet.