Sevilla käynnistää tänään keskiviikkona urakkansa Mestarien liigan pudotuspeleissä, kun se isännöi Ramón Sánchez Pizjuánilla Englannin suurseuraa Manchester Unitedia.

Joukkueet kohtaavat nyt ensimmäistä kertaa Euroopan jalkapalloliiton Uefan kilpailussa.

Historian ja seurojen nimekkyyden puolesta Unitedia voisi veikata hienoiseksi ennakkosuosikiksi, mutta Sevilla on ollut äärettömän kova joukkue tämän kauden kotipeleissään. Sevilla on kärsinyt kuluvan kauden La Ligassa jo yhdeksän tappiota, mutta vain yhden niistä kotonaan, ja sekin tuli paikallisottelussa Real Betisiä vastaan.

Kummankin joukkueen saldo edellisestä viidestä ottelusta on kohtalainen, kun kaikki kilpailut otetaan laskuun mukaan. Sevilla on voittanut kolme peliä ja pelannut kerran tasan. Man United on voittanut kolme ja hävinnyt kaksi.

Sevilla joutunee pelaamaan ottelussa ilman Simon Kjæria, Sébastien Corchiaa ja Nolitoa. Manchesterilaisten ainoa varma poissaolija on pitkäaikaispotilas Zlatan Ibrahimović, mutta myös Paul Pogban pelikunto on pienimuotoinen arvoitus.

Manchester United selvisi lohkovaiheesta voittajana jatkoon viidellä voitolla ja yhdellä 0-1-tappiolla Baselia vastaan. Sevillan tie pudotuspeleihin oli huomattavasti kivisempi, sillä andalusialaisseura onnistui voittamaan vain kaksi ottelua ja pelaamaan yhden tasan.

Illan ottelussa on mielenkiintoista seurata, kumpi joukkueista ottaa pallonhallinnan itselleen. José Mourinhon valmentama Manchester United tunnetaan siitä, että se vetäytyy varsinkin vaikeissa otteluissa mieluusti omalle puoliskolleen puolustamaan ja iskee vastahyökkäyksillä. Englantilaiset kykenevät kuitenkin myös pallonhallintaan, kun sillä on siihen tarvittavat pelaajat kentällä.

Viime vuoden lopussa Sevillan käskyttäjäksi nimetty Vincenzo Montella haluaa joukkueensa pitävän palloa hallussa ja maassa, ja keskiviikkona se on suotavaakin, sillä Unitedilla on omalla puolustusalueellaan fyysinen ylivoima.

Montellan suurin haaste tänään on manchesterilaisten muurien murtaminen. La Ligassa on jo nähty esimerkkejä Sevillan vaikeuksista pelata matalan blokin joukkueita vastaan. Iso kysymys on myös, löytyykö andalusialaisten keskikentältä ja puolustuksesta tarpeeksi nopeutta pysäyttämään Unitedin vastahyökkäykset.

Sevilla-Manchester United alkaa kello 21:45.