Barcelona kohtaa tiistai-iltana Chelsean Mestarien liigan puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa.

Katalonialaisseuran valmentaja Ernesto Valverde vastaili maanantaina lehdistötilaisuudessa toimittajien kysymyksiin ja esiin nousi kaksi mielenkiintoista tilastoa.

Ensimmäinen tilasto oli se, että Barcelona on tehnyt tämän kauden Mestarien liigassa vain yhden maalin vieraskentällä.

– Nämä ovat ne tilastot, jotka meillä on tällä hetkellä ja ne antavat kuvan siitä, kuinka vaikea kilpailu on kyseessä. Maalinteko vieraskentällä ei ole ollut ongelmana vain tällä kaudella vaan myös aikaisemminkin, Valverde kertoi.

– Vaikka meillä on ollut ongelmia tämän kanssa, se ei tarkoita, että meillä tulisi olemaan ongelmia huomenna. Tavoitteenamme on parantaa tilastoja ja yritämme onnistua maalinteossa, mutta muistamme myös, kuinka vahva joukkue meillä on vastassamme. Chelsea on todella fyysinen joukkue, joka puolustaa hyvin ja aiheuttaa vaikeuksia vastahyökkäyksillä.

Yksi jalkapallohistorian parhaista maalintekijöistä Lionel Messi on pelannut Chelseaa vastaan Mestarien liigassa kahdeksan kertaa, mutta osumia ei argentiinalaiselle ole näissä kamppailuissa kertynyt. Myös tämä aihe kiinnosti paikalla olleita toimittajia.

– En ole varma, onko menneisyydellä merkitystä, mutta olen varma siitä, että kyseessä on tärkeä ottelu kaikille – Messille, minulle ja jokaisella Barcelonassa.

– Leolla ei ole ollut onnea Chelseaa vastaan, mutta se on menneisyyttä.