Barcelona nappasi täyden pistepotin mukaansa Eibarista luvuin 2-0 La Ligan 24. kierroksella.

Vieraiden maaleista vastasivat Luis Suárez ja Jordi Alba.

Eibar aloitti ottelun mallikkaasti. Isännät saivat aktiivisella prässillään useita pallonriistoja ja laukauksia aikaan, mutta Marc-André ter Stegen kesti maalillaan.

Barcelona meni johtoon vartin jälkeen. Lionel Messi löysi loistavalla syötöllään linjan taakse juoksevan Suárezin, jolla oli helppo työ viedä Barcelona etumatkalle. Eibar oli lähellä tasoitusta vain hetkeä myöhemmin, mutta Fabián Orellanan laukaus osui ylärimaan.

Eibar oli Barcelonalle kaikkea muuta kuin helppo välipala. Se näkyi etenkin toisella jaksolla. José Luis Mendilibarin miehistö jatkoi korkeaa prässiään eikä antanut vierailleen ollenkaan tilaa.

Isäntien haaveet tasoitusmaalista kokivat suuren takaiskun puolisen tuntia ennen päätösvihellystä. Orellana sai nimittäin toisen keltaisen kortin provosoiduttuaan ja jätti joukkueensa vajaamiehiseksi. Hetkeä myöhemmin myös Eibar-luotsi Mendilibar ajettiin katsomon puolelle.

Alba viimeisteli aivan loppuhetkillä loppuluvut saatuaan pallon haltuunsa Eibar-maalin edustalla. Loistavan ottelun pelannut isäntien maalivahti Marko Dmitrovic ei onnistunut pysäyttämään laitapuolustajan laukausta ja pisteet matkasivat Kataloniaan.