La Ligassa alkaa 24. kierros tänään, kun Girona isännöi Leganésia.

Viikonlopun aikana nähdään useita mielenkiintoisia kamppailuita. Yksi mielenkiintoisimmista on Eibarin ja Barcelonan välinen kohtaaminen.

Eibar on ollut sarjan parhaita kotijoukkueita. Pieni baskiryhmä on noussut sarjataulukossa jo seitsemänneksi. Eroa vitossijaan on vain kaksi pistettä. Jotain kertoo se, että Eibar murjoi pari viikkoa sitten Sevillan maanrakoon maalein 5-1.

Barcelonalla on edelleen seitsemän pisteen sarjajohto, mutta viime aikoina ilmassa on näkynyt huolestuttavia merkkejä. Joukkue on pelannut kaksi viimeisintä La Liga -otteluaan tasan: ensin Espanyolin kanssa 1-1 ja viime viikonloppuna Getafea vastaan 0-0. Maalinteko on siis tökkinyt poikkeuksellisen pahasti.

Puhtaan matemaattisesti ajatellen Barcelonalla on toki edelleen varaa pistemenetyksiin, mutta ei enää kovin paljon. Kevään aikana joukkue kuitenkin kohtaa vielä muun muassa Atlético Madridin ja Real Madridin.

Barcelonan kannalta kurssi olisi syytä kääntää siksikin, että lauantain Eibar-peli on kenraaliharjoitus isoa Chelsea-ottelua ajatellen. Ensi tiistaina Barcelona pelaa Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäisen osan Lontoossa Chelsean vieraana, ja silloin ei enää ole varaa mokata.

Real Madrid ilman Kroosia

Real Madridkin on omalla tavallaan mielenkiintoisessa tilanteessa. Sarjajohto on toki jo mitä todennäköisimmin karannut tavoittamattomiin, mutta paljon muuta mielenkiintoista on luvassa.

Miten Zinédine Zidane kierrättää kokoonpanoaan? Kokeillaanko uusia taktisia asioita? Saavatko vähälle vastuulle jääneet pelaajat runsaammin vastuuta?

Real on juuri nyt tuhdissa otteluruuhkassa. Real pelaa kuukauden sisään peräti yhdeksän ottelua. Tuosta urakasta on nyt kaksi takana (molemmista voitto) ja seitsemän edessä. Tilannetta vaikeuttaa Toni Kroosin polvivamma, josta Real tiedotti aiemmin tänään (lue tästä).

Muista europelipaikoista taistelevista joukkueista Atlético isännöi Athletic Bilbaoa, Valencia matkustaa Málagan, Villarreal Espanyolin ja Sevilla Las Palmasin vieraaksi. Samalla on mielenkiintoista nähdä, miten esimerkiksi Las Palmas pärjää, kun joukkueen kenties paras pelaaja Jonathan Viera lähtee Kiinaan (lue tästä).

La Ligan 24. kierros

Perjantai
Girona-Leganés klo 22 (Viasat Sport Premium HD, Viaplay)

Lauantai
Las Palmas-Sevilla klo 14 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
Eibar-Barcelona klo 17.15 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
Deportivo Alavés-Deportivo La Coruña klo 19.30 (Viasat Sport Premium HD, Viaplay)
Málaga-Valencia klo 21.45 (Viasat Sport Premium, Viaplay)

Sunnuntai
Real Sociedad-Levante klo 13 (Viasat Fotboll HD, Viaplay)
Atlético Madrid-Athletic Bilbao klo 17.15 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
Espanyol-Villarreal klo 19.30 (Viasat Sport Premium HD, Viaplay)
Real Betis-Real Madrid klo 21.45 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)

Maanantai
Getafe-Celta Vigo klo 22 (Viasat Fotboll HD, Viaplay)

Keskiviikko
Leganés-Real Madrid klo 19.45 (16. kierroksen rästipeli, Viasat Urheilu HD, Viaplay)