Philippe Coutinho hakemassa Portugalin kansalaisuutta auttaakseen Barcelonaa siirtomarkkinoilla

© Kuva: Getty Images

Katso Englannin Championshipin matsit ilmaiseksi!

  • Katso esimerkiksi kaikki Teemu Pukin ottelut ilmaiseksi
  • Palvelu voimassa koko kauden

La Ligan sääntöjen mukaan jokaisessa joukkueessa saa pelata korkeintaan kolme ei-eurooppalaista pelaajaa. FC Barcelonassa nuo paikat ovat tällä hetkellä täynnä Yerry MinanPaulinhon ja Philippe Coutinhon toimesta.

Tämä tarkoittaa sitä, ettei seura pysty tällä hetkellä hankkimaan esimerkiksi Grêmion brasilialaiskeskikenttäpelaaja Arthuria. Tilanteeseen on kuitenkin löytymässä ratkaisu.

Pelaaja lasketaan eurooppalaiseksi, jos hänellä on esimerkiksi Espanjan tai jonkin muun Euroopan maan kaksoiskansalaisuus. Tämän seurauksena argentiinalainen Lionel Messikin lasketaan säännöissä eurooppalaispelaajaksi, koska hänellä on myös Espanjan kansalaisuus.

Seuraavaksi Barcelonan tavoitteena on hankkia Coutinholle Portugalin kansalaisuus, joka on mahdollista, sillä hänen vaimonsa Aine Coutinho on portugalilainen.

– Kyllä, voin saada [Portugalin] kansalaisuuden vaimoni kautta, Coutinho kertoi Mundo Deportivolle.

Samaa kikkaa on käytetty muun muassa Uruguayn maajoukkuehyökkääjä Luis Suárezin kanssa, sillä hänellä on italialainen vaimo.

Lähde kertoo, että Coutinho tulee saamaan Portugalin passin ja tämän myötä Barcelona saa hankittua joko Arthurin tai halutessaan muun ei-eurooppalaisen pelaajan.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää

Katso Englannin Championshipin matsit ilmaiseksi!

  • Katso esimerkiksi kaikki Teemu Pukin ottelut ilmaiseksi
  • Palvelu voimassa koko kauden