Valencian ja Barcelonan välisestä Copa del Reyn välierien toisesta osaottelusta muodostui erittäin jännittävä ja kiihkeä kamppailu. Lopputulemana Barca nappasi kuitenkin viidennen peräkkäisen finaalipaikkansa.

Ensimmäinen kunnon maalipaikka syntyi jo kuudennella minuutilla kotijoukkue Valencialle. Francis Coquelin pakotti terävällä kudillaan 18 metristä Jasper Cillessenin torjuntaan.

Kolme minuuttia myöhemmin oli Valencia-vahti Jaume Domenechin vuoro loistaa. Barca sai vapaapotkun Lionel Messin paraatipaikalta, mutta Domenech nyrkkeili pallon hienosti tolpan kupeesta väljemmille vesille.

14. minuutilla Valencia pääsi vielä lähemmäs maalintekoa. Rodrigo kurkotti oikea-aikaisesti keskitykseen ja yleisön kohahtaessa pallo kimmahti ylärimasta takaisin kentälle. Ottelu oli toden totta päässyt täyteen vauhtiinsa.

Vauhti jatkui hurjana. Milloin Barcan puolustusta koetteli Valencian Simone Zaza tai Rodrigo, ja milloin hikoili Valencian alakerta Messin kikkojen parissa. Samalla koveni peli. Messi sai kovan potkun polveensa Rodrigolta ja pelipaidasta miestä revittiin tämän tästä. Kovista otteista huolimatta Messi oli avausjakson ehdoton hahmo.

Yleisö sai epäilemättä viihdykettä koko rahan edestä, mutta maaleja ei ensimmäisellä jaksolla kuitenkaan nähty.

Toisen puoliajan alkajaisiksi Barcelona otti kentälle Philippe Coutinhon André Gomesin tilalle. Vaihto kannatti. Päätösjakso ehti vanheta vain nelisen minuuttia, kun brasilialainen viimeisteli ensimmäisen maalinsa Barcan paidassa. Luis Suárez heitti vasemmalta hyvän keskityksen takatolpalle, josta Coutinho kurkotti yhdellä kosketuksella pallon juuri sen tolpan juuren, josta Domenech liikkui pois.

1 - @LuisSuarez9 also assisted Coutinho's first goal for Liverpool (v Swansea in February 2013). Association

Valencian kotiyleisö hiljeni – ja hyvin ymmärrettävästi. Jatkopaikka oli nyt kolmen maalin päässä.

62. minuutilla oli Barcelona lähellä toistakin maalia. Ensin Domenech torjui Messin kudin ja sitten Jordi Alban laukaus osui Martin Montoyan käteen. Tuomari ei kuitenkaan nähnyt tilannetta rankkarin arvoiseksi nykysääntöjen mukaan.

Valenciakin oli ottanut kentälle uutta verta Carlos Solerin ja Goncalo Guedesin myötä. 65. minuutilla Guedes pääsikin yrittämään maalintekoa Zazan syötöstä, mutta pusku suuntautui hieman maalin yli.

Kolmannen vaihtonsa Valencia joutui valitettavasti suorittamaan loukkaantumisen takia, kun toppari Ezequiel Garayn takareisi teki tepposet.

Kotijoukkue ei todellakaan ollut lannistunut, vaan 74. minuutilla vaihtomiehet Guedes ja Soler järjestelivät Jose Gayalle täysin avoimen maalintekopaikan. Jasper Cillessen sai kuitenkin häikäisevästi kätensä vielä pallon tielle maaliviivalla ja esitti epäilemättä yhden jalkapallokauden huikeimmista torjunnoista.

Juho

@jpkarhu
Cillessen täräytti sitte semmosen torjunnan tuohon väliin, että heittämällä kauden top vitoseen. Huhhuh vaikia nähä että Barca tätä enää ryssis. #cdrfi

Vikke Piispa

@VikkeP
Järjetön torjunta Cillesseniltä. Hetken aikaa piti siristellä silmiä, että maalissa on juuri Cillessen eikä ter Stegen #copadelreyfi

82. minuutilla ottelupari sai lopullisen ratkaisunsa. Luis Suárez taisteli ja piti itsensä pystyssä Valencian kampituksista huolimatta. ”El Pistolero” löysi sitten keskeltä Ivan Rakiticin, joka laukoi alanurkkaan tilanteeksi 0-2.

Heti maalin jälkeen Barcelona-debyyttinsä pääsi tekemään Yerry Mina, joka korvasi polvivaivastaan huolimatta yli 80 minuuttia uurastaneen Gerard Piquén.

Valencian kovin puhti oli jo poissa, eikä lisäosumia nähty. Barcelona haki näin Mestallalta 2-0 -voiton ja eteni loppuotteluun vakuuttavasti yhteismaalein 3-0. Barcan avainhahmoksi nousi Luis Suárez kahdella hienolla maalin alustuksellaan.

Valencia-luotsi Marcelinolle Barcelonasta on muodostunut jo todellinen peikko. 17 ottelustaan Marcelinon joukkue ei ole voittanut vielä ainuttakaan.