Kausi on edennyt jo sen verran pitkälle, että aikaisin perjantain puolella tiedetään, mitkä joukkueet kohtaavat Copa del Reyn loppuottelussa tänä keväänä.

Välierät käydään Sevillan ja Leganésin sekä Valencian ja Barcelonan välillä. Jäljellä on siis yksi suuri, kaksi keskisuurta ja yksi aivan pieni.

Ensimmäinen finalisti ratkotaan tänä iltana Ramón Sánchez Pizjuánilla Andalusiassa. Sevilla on vedonlyöntitoimistojen mukaan selvä suosikki, mutta Leganés on näyttänyt jo moneen otteeseen ettei sitä kannata aliarvioida.

Neljännesvälierissä Leganés pudotti Villarrealin vierasmaalisäännön perusteella. Puolivälierissä meni itse Real Madrid nurin samalla tavalla. Välierien ensimmäistä osaa Sevilla johti 1-0, mutta Leganés nousi tasoihin Sevilla-vahti Sergio Ricon avustuksella. 1-1-tilanteesta lähdetään siis liikkeelle.

Leganés on tullut tunnetuksi hyvin pitävästä puolustuksestaan. Joukkue on päästänyt tällä kaudella La Ligassa vain 21 ottelua yhtä monessa ottelussa. Ainoastaan Atlético Madrid ja Barcelona ovat päästäneet vähemmän. Tällä hetkellä Leganés on viiden ottelun tappiottomassa putkessa, joten ”päivän kunto” lienee ihan hyvä.

Ihan samaa ei voi sanoa Sevillasta. Andalusialaiset hävisivät viime viikonloppuna Eibarille rumasti 1-5. Viimeisestä kolmesta ottelusta ei ole irronnut voittoa. Sevillan tilannetta parantaa ensimmäisessä osassa tehty vierasmaali. Sevillalle siis maaliton tasapelikin riittäisi finaaliin.

Valencia vai Barcelona?

Toinen finalisti saadaan selville myöhään torstaina – tai tarkemmin sanottuna aikaisin perjantaina.

Valencia isännöi Barcelonaa otteluparissa, jonka ensimmäisen osan Barcelona voitti Camp Noulla 1-0. Bussin omalle rangaistusalueelleen parkkeerannut Valencia selvisi rumputulesta suhteellisen kuivin jaloin. Etenkin kun otetaan huomioon, että joukkueelta puuttui ottelusta useita avainpelaajia.

Vaikka Valencia päästi vain yhden, Barcelonalla on ottelussa merkittävä etu. Jos Barça tekee yhdenkin, Valencian on tehtävä jo kolme. Barcelona on päästänyt tällä kaudella vain kertaalleen kolme maalia – Espanjan Supercopassa Real Madridia vastaan elokuussa.

Neljä kertaa Barcelona on puolestaan kyetty nollaamaan. Vaikka Valencia onnistuisi siinä viidennen kerran, Lepakoiden pitäisi silti myös itse onnistua maalinteossa. Ennusmerkit eivät siis ole Valencian kannalta erityisen hyvät.

Valencia pääsee otteluun aika lailla parhaalla miehistöllään. Sivussa ovat vain Jeison Murillo ja Andreas Pereira.

Barcelonan tilanne on huonompi. Toppareista Thomas Vermaelen on varmuudella sivussa ja viikonloppuna hieman polveaan loukannut Gerard Piqué todennäköisesti myös. Näin ollen Barcelonan talvihankinta Yerry Mina voi saada debyyttinsä kovassa paikassa Samuel Umtitin rinnalla. Vermaelenin ja mahdollisesti Piquén lisäksi sivussa on Ousmane Dembélé.

Copa del Reyn välierät

Keskiviikko
Sevilla-Leganés klo 22.30 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)

Torstai
Valencia-Barcelona klo 22.30 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)