La Ligan siirtoikkunan suurin pommi saatiin vain pari päivää ennen siirtoajan päättymistä, kun keskuspuolustaja Iñigo Martínez siirtyi Real Sociedadista Athletic Bilbaoon. Athletic aktivoi miehen sopimuksen ulosostopykälän menetettyään vain hieman aikaisemmin oman topparinsa Aymeric Laporten Manchester Cityyn.

Loikka Baskimaan sisällä verivihollisen leipiin oli äärimmäisen harvinainen, sillä seurojen pitkän yhteisen historian aikana vastaavia siirtoja on nähty vain reilut kymmenen kertaa. Martínezin kohdalla puhutaan vieläpä Real Sociedadin omasta kasvatista ja joukkueen kapteenista, joka vielä vuonna 2014 julisti lehdistölle, ”ettei voisi koskaan pelata Athleticin väreissä”.

Siirto kuitenkin tapahtui, ja nostatti valtavasti kiukkua La Realin kannattajien keskuudessa sosiaalisessa mediassa. Tapahtunutta ei voi enää muuksi muuttaa, mutta Real Sociedad tekee kuitenkin kaikkensa auttaakseen faneja unohtamaan ”loikkarin”.

Real Sociedad tiedotti torstaina, että fanit saavat vaihtaa perjantaista alkaen pelipaitansa, joissa lukee Iñigo Martínezin nimi, kenen tahansa muun pelaajan pelipaitaan täysin veloituksetta. Vaihdon voi tehdä kaikissa Real Sociedadin virallisissa fanituotemyymälöissä.

Seura tiedotti kampanjasta otsikolla ”Hän on historiaa”.

Real Sociedad kuittasi Martínezin siirrosta ”kipurahoina” 32 miljoonaa euroa. Korvaajaksi se hankki AS Romasta Meksikon maajoukkueen kapteenin, kokeneen Hector Morenon. Morenosta tarvitsi maksaa vain 6 miljoonaa euroa, joten varoja jäi vielä säästöönkin.

Koska Real Sociedad menetti maajoukkuepelaajan ulosostoklausuulin kautta, sallivat La Ligan säännöt sille poikkeusluvan hankkia Martínezille toisenkin korvaajan, jos saman sarjan sisältä löytyy pelaaja, josta jokin seura on valmis luopumaan. Tälle siirrolle on aikaa kuukausi siitä päivästä lukien, kun Athletic maksaa Martínezin ulosostohinnan.

Lähde: ESPN