La Liga -lauantai tarjosi heti kättelyssä mojovan yllätyksen, kun päivän ensimmäisessä ottelussa Eibar kuritti nimivahvaa Sevillaa tylysti maalein 5-1. Eibar on viihtynyt historian saatossa varsin hyvin andalusialaisjoukkueita vastaan, sillä kaikki neljä kertaa, kun se on takonut viisi ottelua yhdessä pelissä, vastassa on ollut joku andalusialainen (Sevillan lisäksi tällaisia ovat mm. Real Betis, Málaga ja Alméria).

OptaJose

@OptaJose
5 - All four times Eibar scored five goals in a La Liga single game were against Andaluisian teams. South.

Eibar painoi ottelussa kaasua jo alusta lähtien, sillä ottelun avausmaali nähtiin jo 40 sekunnin pelin jälkeen. Osumaa sai juhlia Kike García.

Viime aikoina pahasti haparoinut Sergio Rico päästi tänäänkin taakseen viisi maalia, mutta peiliin saa katsoa yhtä lailla koko Sevillan puolustus. Poissa tolaltaan olivat ensimmäistä otteluaan sitten syyskuun pelannut Nico Pareja sekä myös askeliaan hakeneet Sevillan tuoreet hankinnat Miguel Layún, Roque Mesa ja Sandro Ramírez.

Eibarin maalijuhlista pääroolin otti chileläinen Fabian Orellana, joka kirjautti tililleen kaksi maalia. Maalin mieheen tekivät kokeneet topparit Anaitz Arbilla ja Ivan Ramis. Sevillan ainokaisen viimeisteli pilkulta Pablo Sarabia.

Unohtaa ei sovi myöskään kaksi maalia alustaneen laitapuolustajan José Ángelin panosta. 28-vuotias José Angel, joka myös lempinimellä ”Cote” tunnetaan, johtaa koko La Ligan puolustajien syöttötilastoa seitsemällä maalisyötöllään.

OptaJose

@OptaJose
7 - No la Liga defender provide more assists than Jose Angel this term. Tray.

Eibar nousi voittonsa myötä vain pisteen päähän sarjassa kuudentena olevasta Sevillasta ja taistelee tosissaan paikasta ensi kauden Eurooppa-liigaan.