Leganés voitti Espanyolin sunnuntain ensimmäisessä La Liga -ottelussa 3-2. Kuulostaa ihan normaalilta, paitsi että ihan sitä se ei ollut.

Ottelun hahmo – sekä hyvässä että pahassa – oli Espanyolin 22-vuotias puolustaja Mario Hermoso. Hermoso onnistui tekemään sellaisen hattutempun, jota ei ole koskaan aiemmin La Ligassa nähty. Hermoso nimittäin teki yhden maalin Espanyolille ja kaksi Leganésille.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Hermoso es el primer jugador con un gol y dos autogoles en un partido de Primera.

Ensimmäinen maali oli komea ohjaus omaan rysään. Se vei Leganésin 1-0-johtoon. Marc Navarro tasoitti toisen jakson alussa, ja 69. minuutilla Miguel Guerrero puski Leganésin uudestaan johtoon.

Kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa Hermoso meni turhaan laittamaan jalkansa keskityksen väliin ja pallo taas omaan maaliin. Kuusi minuuttia myöhemmin Hermoso rynni kasvoillaan Espanyolin maalin päähän, mutta sitten loppui aika kesken.

Leganés nousi voitolla sarjassa kymmenenneksi. Espanyol jatkaa sijalla 14.