La Liga -kauden 21. kierros potkaistaan käyntiin illalla Bilbaossa, kun Athletic isännöi baskiderbyssä Eibaria San Mamésilla.

Kierroksen toisena mielenkiintoisena otteluna voidaan pitää lauantaisen iltapäivän Valencian ja Real Madridin kamppailua Mestallalla.

Athletic-Eibar – leijonat loistavassa derbyvireessä

Athletic ja Eibar iskevät yhteen perjantai-iltana baskiderbyssä San Mamésilla.

Isännät lähtevät kamppailuun ennakkosuosikkina, vaikka Eibar onkin ollut äärimmäisen pirteä joukkue viime aikoina. José Luis Mendilibar on saanut Eibariinsa kaivattua ryhtiä ja seura taistelee tälläkin kaudella tosissaan europaikoista.

Niin taistelee myös Athletic, joka on Eibarin tapaan saanut nimenomaan viime aikoina asiansa kuntoon. Athletic on komeassa yhdeksän ottelun tappiottomassa putkessa ja on hävinnyt vain yhden viimeisestä yhdeksästä baskiderbystään.

Kummatkin joukkueet pääsevät lähtökohtaisesti ykköskokoonpanoillaan illan derbyyn. Eibarilta puuttuu kuitenkin Sergi Enrich, joka on sivussa seuraavat kuukaudet polvivammansa vuoksi. Enrich käväsi muutama päivä sitten polvileikkauksessa.

Eibar hakee ykköstykilleen tiettävästi korvaajaa, mutta ainakaan vielä paikkaajaa ei ole Ipurualla näkynyt.

Mielenkiintoinen aspekti on myös Aymeric Laporten tilanne. Topparin on kerrottu siirtyvän Manchester Cityn riveihin noin 70 miljoonalla eurolla. Athleticin päävalmentaja Cuco Ziganda totesi todennäköisesti peluuttavansa Laportea siirtohuhuista huolimatta. Laporte on mukana Athleticin kokoonpanossa illalla.

Valencia-Real Madrid – Zidanelle lisää jääkylmää vettä niskaan?

Valencia ja Real Madrid kohtaavat toisensa toistamiseen tällä kaudella. Ensimmäinen kamppailu päättyi 2-2 -tasapeliin Bernabéulla kauden alussa.

Silloin lähtökohdat olivat hyvin erilaiset. Real Madridille kyseessä oli vain yksi pistemenetys, eikä sen suurempaa.

Tällä hetkellä yksikin pistemenetys lisää voi laukaista koko joukkueessa valtavan räjähteen. Real Madrid nimittäin putosi keskiviikkona Copasta, kun Leganés kaatoi Madridin Bernabéulla luvuin 2-1 ja eteni välieriin.

Valencia on pelannut lähtökohtiin nähden todella vahvan kauden, vaikka viime aikoina onkin ollut nähtävissä pienoista väsymistä. Valencia eteni Copan välieriin kaadettuaan Alavésin lopulta rangaistuspotkuissa. Siinä saattaa olla Real Madridille pieni etulyöntiasema, sillä Valencia joutui pelaamaan ykkösmiehistöllään koko jatkoajan keskiviikkona Mendizorrotzalla.

Valenciaa ei voi pitää ennakkosuosikkina, mutta Marcelinon miehistön voitto tai tasapelipiste ei olisi suuri yllätys – ei oikeastaan yllätys lainkaan. Real Madrid on tällä hetkellä niin henkisesti, mutta etenkin pelillisesti lukossa. Valencialla on potentiaalia pitää lukkoja entistäkin syvemmällä kiinni fanaattisen kotiyleisönsä edessä.

Valencia on La Ligassa viisi pistettä Real Madridia edellä. Real Madridilla on toki ottelu vähemmän pelattuna ja Mestallan kamppailun jälkeen piste-ero voi olla vain kaksi pistettä Valencian hyväksi. Tällä hetkellä siihen on kuitenkin vaikea uskoa.

La Ligan 21. kierros

Perjantai 26.01
21.45 Athletic-Eibar

Lauantai 27.01
14.00 Deportivo-Levante
17.15 Valencia-Real Madrid
19.30 Málaga-Girona
21.45 Villarreal-Real Sociedad

Sunnuntai 28.01
13.00 Leganés-Espanyol
17.15 Atlético-Las Palmas
19.30 Sevilla-Getafe
21.45 Barcelona-Alavés

Maanantai 29.01
21.45 Celta-Betis