Real Madridin maalivahtitilanne on puhuttanut espanjalaismediassa paljon sen jälkeen, kun Iker Casillas menetti pitkään hallussaan olleen asemansa joukkueen selkeänä ykköstorjujana vuosia sitten.

Vaikutti jo lähes varmalta, että tilanteeseen oli vihdoin löytymässä pitkäaikainen ratkaisu, kun 23-vuotiaan Kepa Arrizabalagan siirto vaikutti varmalta. Uskottiin, että hänelle kaavailtiin roolia Keylor Navasin tueksi ensi kauden ajaksi, jonka jälkeen hän olisi astunut ykköstorjujan saappaisiin pitkäksi aikaa.

Maanantaina Kepa allekirjoittikin yllättäen jatkosopimuksen nykyisen seuransa Athletic Bilbaon kanssa ja tämän myötä hän ei ole enää niin houkutteleva vaihtoehto kuin aiemmin. Tämä johtuu siitä, että Real Madrid oli valitsemassa häntä maalivahdikseen osittain sen takia, että hän olisi ollut erittäin edullinen vaihtoehto. Jos siirto olisi tapahtunut tammikuussa, olisi siirtokorvaus ollut noin 20 miljoonaa euroa ja toinen vaihtoehto oli ilmainen siirto ensi kesänä.

Jatkosopimuksen myötä Kepan ulosostoklausuuli nousi 80 miljoonaan euroon. Tämä tarkoittaa sitä, ettei hän ole Real Madridille enää yhtä houkutteleva vaihtoehto kuin aiemmin ja hänen siirron Santiago Bernabéulle voi lähes varmuudella unohtaa.

Marcan mukaan Kepan jatkosopimuksen myötä Real Madridin todennäköisin maalivahtihankinta ensi kesänä on seuraan niin monesti aikaisemminkin yhdistetty David de Gea. Manchester Unitedissa kesästä 2011 ollut 27-vuotias torjuja on madridilaisseuran mielestä parempi ratkaisu kuin Kepa, sillä hän on kokeneempi ja tällä hetkellä vielä pari askelta kollegaansa edellä.

Ilman jatkosopimusta Real Madrid olisi todennäköisesti valinnut näistä seikoista huolimatta Kepan, mutta nyt kun hänen hintansa tulisi olemaan samaa luokkaa kuin de Gean, nousee Man United -maalivahdin aiemmin mainitut edut jälleen suurempaan arvoon.

Myös Chelsean Thibaut Courtois on yksi vaihtoehdoista.