Barcelona jatkoi tappiotonta sarjakauttaan tällä kertaa Sevillassa, kun Betis kaatui Villamarínin sunnuntaisessa illassa ylivoimaisen esityksen jälkeen lopulta luvuin 5-0.

Suurena ennakkosuosikkina tuttuun tapaan kamppailuun lähtenyt Barcelona oli tehnyt Betisille 28 peräkkäisessä ottelussa vähintään yhden maalin, joten suurena yllätyksenä maalirikas voitto ei tullut.

Betis pysyi tasaväkisesti Barcelonan perässä ensimmäisellä jaksolla. Kummatkin loivat muutaman maukkaan maalipaikan, mutta maalit pysyivät avausjaksolla puhtaina. Tauolle mentiin maalittomana, mutta Barcelona aloitti show’n toisella jaksolla.

Isännät väsyivät Barcelonan vastustajalle kuluttavaan pelitapaan, vaikka Betis yrittikin pelitavalleen uskollisena pelata pallonhallintajalkapalloa katalaaneja vastaan.

Ivan Rakitic vei Barcelonan johtoon tunnin kohdalla päästyään läpiajoon Luis Suárezin loistosyötön avulla. Lionel Messi kuritti täysosumallaan Betisiä vain muutamaa minuuttia myöhemmin ja sama tahti jatkui välittömästi. Viitisen minuuttia Messin osuman jälkeen Suárez laukoi komean volleyosuman ohi Betis-vahti Antonio Adánin.

Kymmenisen minuuttia ennen loppua Messi osui toistamiseen ja vielä juuri ennen lisäaikaa Suárez onnistui argentiinalaisen tapaan toisen kerran maalinteossa.

Barcelona nosti voittonsa myötä piste-eroaan toisena olevaan Atléticoon jo yhteentoista pisteeseen. Barcelonalla on komeasta voitostaan huolimatta ensi viikolla kova paikka, kun sen pitää kaataa paikallisvastustaja Espanyol kotonaan edetäkseen Copan välieriin.

Espanyol voitti avausosan luvuin 1-0.