La Ligassa on edessä 20. kierros. Suurin osa otteluista pelataan tuttuun tapaan lauantain ja sunnuntain aikana, mutta ohjelmaa on myös perjantaina ja maanantaina.

Poimimme tällä kertaa tarkempaan tarkasteluun La Liga -jättiläisten Real Madridin ja FC Barcelonan ottelut. Los Blancos hakee paluuta voittojen tielle Deportivoa vastaan kotikentällään ja Ernesto Valverden miehistö vierailee Andalusiassa Real Betiksen vieraana.

Real Madrid – Deportivo la Coruña

Sunnuntaina 21.1. klo 17:15

Lähtökohdat kyseiseen kamppailuun ovat selvät. Kotijoukkue Real Madridilta vaaditaan selvää voittoa tai muuten Santiago Bernabéun yleisön kärsivällisyys alkaa lopullisesti loppumaan.

Joukkue onnistui ottamaan torstaina vuoden 2018 ensimmäisen voittonsa nihkeän esityksen jälkeen, kun se voitti Leganésin Copa del Reyssa Marco Asension viime hetkien maalilla 1-0. Tästä huolimatta voittotili tämän vuoden puolella La Ligassa on edelleen avaamatta ja Zinédine Zidanen miehistön edellisestä sarjavoitosta on ylipäätään kulunut jo kuusi viikkoa.

Toki joukkueen puolustukseksi tulee sanoa, että tuossa välissä on ollut joulutaukoa ja seurajoukkueiden MM-kisat, mutta ei tällaiseen olla Madridissa totuttu. Nyt sauma kurssin kääntämiseksi on lähes paras mahdollinen, sillä vastaan asettuva Deportivo la Coruña löytyy sarjataulukosta sijalta 18 ja sen saldo neljästä edellisestä ottelusta on yksi tasapeli ja kolme tappiota.

Real Madrid on ottelun ylivoimainen suosikki, mutta kuten monta kertaa aiemmin tällä kaudella on huomattu, suosikin asema ei takaa yhtään mitään.

Zidanelta puuttuu käytöstään varmuudella Sergio Ramos ja myös Karim Benzeman sekä Jesus Vallejon pelaaminen on epävarmaa. Myös Deportivolla on muutama kysymysmerkki kokoonpanossaan, mutta kukaan heistä ei olisi ennakkoon lähelläkään avauskokoonpanon paikkaa.

Real Betis – Barcelona

Lauantaina 21.1. klo 21:45

Jos toinen La Ligan jättiläisistä Real Madrid on ollut suurissa vaikeuksissa koko kauden, on Barcelonan meno ollut todella vakuuttavaa. Sen saldona 19 kierroksen jälkeen on 16 voittoa, kolme tasapeliä ja huima maaliero 52-9. Nyt se saa kuitenkin vastaansa kovan haasteen.

Real Betisin peli on vihdoin alkanut näyttämään siltä, mitä joukkueelta on odotettu. Se on voittanut neljästä edellisestä ottelustaan kolme ja noiden voittojen joukossa on muun muassa huimasti itseluottamusta tuonut voitto paikallisvastustaja Sevillaa vastaan 5-3-lukemin. Hyvät tulokset ovat nostaneet joukkueen sarjataulukossa jo seitsemänneksi.

Nyt vastus on vielä Sevillaakin kovempi, mutta Betis osoitti jo viime kaudella, että se pystyy Barcelonan parhaimmillaan haastamaan. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi nimittäin 1-1-tasapeliin ja tuolloin Barcelona teki tasoituksensa vasta viimeisillä minuuteilla.

Toki on selvää, että katalonialaisseura on selvä ennakkosuosikki lauantaina ja tasapelikin vaatii kotijoukkueelta nappisuoritusta, mutta kuten Espanyol keskiviikkona osoitti, yllätyksiä voi tapahtua.

Barcelonan kiusana otteluun lähtiessä on lukuisat loukkaantumiset. Jättihankinnat Ousmane Dembélé ja Philippe Coutinho ovat varmuudella sivussa ja epävarmojen lista on todella pitkä: Andrés Iniesta, Paulinho, Samuel Umtiti, Gerard Deulofeu, Javier Mascherano ja Paco Alcacer.

Real Betikseltä puuttuu muun muassa polvivammasta kärsivä Antonio Sanabria ja Joel Campbell.

Kaikki ottelut

Perjantai 19.1.

Klo 22:00
Getafe-Athletic Bilbao

Lauantai 20.1.

Klo 14:00
Espanyol-Sevilla

17:15
Atlético Madrid-Girona

Klo 19:30
Villarreal-Levante

Klo 21:45
Las Palmas-Valencia

Sunnuntai 21.1.

Klo 13:00
Alavés-Leganés

Klo 17:15
Real Madrid-Deportivo la Coruña

Klo 19:30
Real Sociedad-Celta Vigo

Klo 21:45
Real Betis-Barcelona

Maanantai 22.1.

Klo 22:00
Eibar-Malaga