Atlético on kärsinyt koko kauden maalinteko-ongelmista.

Antoine Griezmann pelaa odotuksiin nähden heikkoa kautta. Fernando Torres ja Kévin Gameiro olivat ennemminkin vain riippakiviä kauden ensimmäisten kuukausien aikana.

Luciano Vietto ei tehnyt maalin maalia kauden avauspuoliskolla ja poistui Valenciaan. Ángel Correa on ollut ainoa pirteä Atléticon hyökkääjä tällä kaudella, vaikka argentiinalaisesta näkyykin se, ettei Correa ole tottunut pelaamaan isoja minuutteja.

Nyt Atléticolla on kuitenkin maalintekijä. Diego Costa on tehnyt neljässä pelaamassaan ottelussa kolme täysosumaa ja syöttänyt yhden maalin.

Costan maalisarakkeessa olisi vielä yksi maali lisää, jos tuomari olisi eilen hyväksynyt Costan toisen maalin. Tilanteesta tuomittiin jostain syystä Sevillalle vapaapotku ja se herätti espanjalaismedioissakin suurta kummastelua.

Diego Costa on tehnyt jo kolme maalia tämän vuoden puolella. Kuva: Getty

Yksi asia huokuu Costasta. Nimittäin pelihalut. Kärki oli melkein seitsemän kuukautta pelaamatta ja joutui harjoittelemaan koko syyskauden Atléticon harjoituskeskuksessa. Monet epäilivät Costan saapuvan pelikentille huonossa kunnossa, mutta mitä vielä.

Espanjan maajoukkuehyökkääjä oli treenannut itsensä sellaiseen kuntoon, jossa Costaa ei oltu ennen nähty. Se näkyy kentällä. Eilen Costa terrorisoi Sevilla-puolustusta puhtaasti fyysisellä voimallaan ja andalusialaisten topparit olivat jatkuvasti pulassa kärjen kanssa.

Jos Costan taustaa ei tietäisi, niin olisi käytännössä mahdoton aavistaa hyökkääjän olleen kuukausikaupalla sivussa kentiltä. Atlético on kaivannut mestaruuskaudesta saakka aktiivista ja väkivahvaa maalintekijää – juuri sellaista jollainen Costa on.

Kevätkausi on pitkä, eikä Costa ole varmasti sanonut vielä viimeistä sanaansa.