La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas sanoo olevansa huolissaan eurooppalaisen jalkapallon tilanteesta, kertoo Sky Sports verkkosivuillaan.

– Olemme seuranneet noin 12 kuukauden ajan tilannetta Man Cityssä ja olemme todella huolissamme eurooppalaisen jalkapallon vakaudesta, ei vain La Ligan. Jalkapallo ei ole samanlaista kuin kymmenen vuotta sitten. Se on tilanne, josta puuttuu sääntely, jotta jalkapallo ei tuhoutuisi monessa maassa, Tebas kommentoi.

– Valtioiden omistamien jalkapalloseurojen ilmestyminen kuvaan on todella huolestuttavaa. Numerot ovat nähtävillä. Se fakta, että PSG ja Man City ovat viimeksi kuluneen neljän vuoden aikana tehneet suurimman investoinnin pelaajiin, 30 prosenttia enemmän seuraavaksi suurimmat investoijat, kertoo kaiken, hän jatkaa.

– Joko he ovat neroja markkinoinnin ja kaupallisten oikeuksien maailmassa tai he ovat voittaneet lotossa.

Tebasin mielestä maanosassa on tehty paljon muutoksia, jotka ovat vaikuttamassa joukkueiden kilpailukykyyn. Hän ei pidä huolestuttavana sitä, jos Barcelona tai Real Madrid voittaa liigamestaruuden.

– Mutta se huolestuttaa minua, jos he voittavat sen noin 100 pisteellä. 20 joukkueen liigassa, kuten meillä tai Valioliigassa, meidän on taisteltava sen eteen, että liiga voitetaan noin 80-85 pisteellä. Sillä ei ole merkitystä, mikä joukkue sen voittaa.