Valencia onnistui nousemaan maalin takaa-ajoasemasta 2–1-voittoon Copa del Reyn puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa Alavésia vastaan.

Viime kauden finalisti Alavés siirtyi johtoon Rubén Sobrinon hurjalla kaukolaukauksella 66. minuutilla, mutta Gonçalo Guedes tasoitti 73. minuutilla, ja Rodrigo huudatti Mestallan kotiyleisöä 82. minuutilla.

Alavésin iltaa synkensi entisestään Adriàn Diéguezin ulosajo. Hän lensi toisella varoituksella suihkuun 77. minuutilla.

Diego Costa osui – Atlético suli pahasti lopussa

Sevilla tarrasi niin ikään kiinni välieräpaikkaan, kun se kaatoi puolivälierien avauspelissä Atlético Madridin 2–1.

Diego Costa vei kotijoukkueen johtoon 73. minuutilla, mutta Sevilla käänsi pelin lopussa edukseen oman maalin ja Joaquín Correan onnistumisen turvin.

Costa aloitti maalinteon, kun vieraat eivät onnistuneet purkamaan tilannetta. Kärkipelaaja täräytti pallon vasemmalla jalallaan takanurkkaan.

Sevilla tuli hieman onnekkaasti tasoihin kuusi minuuttia myöhemmin, kun Jesús Navasin keskittämä pallo kimposi Lucas Hernándezin jalasta kohti takanurkkaa. Maalivahti Miguel Àngel Moyà yritti vielä kurottaa tilanteeseen, mutta pallo kimposi lopulta hänen kätensä kautta sisään.

Ottelu näytti päättyvän tasapeliin, mutta Correa oli toista mieltä. Kun takana oli 88 minuuttia, hän karkasi kuin varkain maalintekopaikkaan Atléticon puolustettua lepsusti ja viimeisteli varmasti.