Gerard Piqué haastatteli joukkuekaveriaan Luis Suárezia kahdesta aiheesta, jotka ovat suuresti vaikuttaneet Uruguayn maajoukkuehyökkääjän maineeseen.

Ensimmäinen näistä oli vuoden 2014 MM-kisoissa tapahtunut välikohtaus, jossa Suárez puri Italian Giorgio Chielliniä. Tapauksesta langetettiin Liverpoolissa tuolloin pelanneelle hyökkääjälle neljän kuukauden pelikielto. Maalitykki kertoi, että pelkäsi Barcelonan unohtavan hänet kyseisen tapauksen seurauksena.

– Kävi mielessäni, että se saattoi tuhota unelmani Barcelonaan liittymisestä. Pelkäsin, että menetän kaiken, Suárez muisteli.

– Muutama päivää sen jälkeen, kun lensin ulos MM-kisoista, juttelin [Andoni] Zubizarretan ja seurapresidentin kanssa. He kertoivat, että he haluavat minut edelleen. Minulla ei ole mitään ongelmaa myöntää, että itkin, kun he edelleen halusivat minut.

Toinen useiden mieleen jäänyt tilanne tapahtui Etelä-Afrikan MM-kisoissa 2010. Uruguay kohtasi puolivälierässä Ghanan ja ottelu oli edennyt jo lisäajan viimeisille hetkille, kun Suárez esti Ghanan osuman torjumalla maaliin matkalla olleen pallon sääntöjen vastaisesti kädellään.

Suárez sai punaisen kortin, mutta Asamoah Gyan ei onnistunut tilanteesta seuranneesta rangaistuspotkusta ja Suárezin nähtiin tuulettavan epäonnistumista villisti. Uruguay voitti ottelun rangaistuspotkukilpailussa, mutta Suárez sai ulosajostaan pelikiellon ratkaiseviin otteluihin.

– Ulosajoni Ghanaa vastaan aiheutti sen, että olin todella surullinen, mutta olin myös todella onnellinen koska voitimme. Otin riskin ja kun hän [Gyan] epäonnistui rangaistuspotkusta, olin onnellinen.

– Minua syytettiin reilun pelin puutteesta, mutta ei se ole minun vikani, ettei hän onnistunut.

Uruguay hävisi kaksi seuraavaa otteluaan ja jäi kisoissa neljänneksi.

Lähde: Marca