La Ligan sarjakakkonen Atlético Madrid oli lauantaina kovan haasteen edessä, kun se matkusti Baskimaahan Eibarin vieraaksi. Eibar oli seitsemän ottelun kuntopuntarissa koko sarjan kovakuntoisin joukkue 19 pisteellään 21 mahdollisesta. Ei Atléticonkaan vireessä toki mitään moittimista ollut, sillä se oli samassa tilastossa Eibarin ja Barcelonan jälkeen kolmantena.

Ensimmäisen puoliajan pallonhallinta merkittiin kotijoukkue Eibarin nimiin, mutta kunnon maalipaikoille isännät eivät päässeet. Atlético sen sijaan pani pallon kertaalleen tolppien väliinkin. Tämä tapahtui pelin 27. minuutilla. Läpisyöttö löysi rankkarialueen sivustalta Antoine Griezmannin, joka jatkoi pallon maalin edustalle maanmiehelleen Kevin Gameirolle. Gameiro viimeisteli kylmänviileästi ja saatteli Atléticon vierasjohtoon.

Toisellakin jaksolla aloitteentekijänä toimi ensisijaisesti Eibar. Tauolla kentälle päässyt Fabian Orellana piristi joukkueen peliä ja piti Atléticon puolustusta varpaillaan. Hieman ennen jakson puoliväliä oli tasoituskin lähellä, kun Sergi Enrich pääsi puskemaan vapaapotkusta, mutta Jan Oblak oli vieraiden maalilla tarkkana.

Viimeisellä varttitunnilla Oblakin luotettavuutta tarvittiin jälleen. Nyt Orellana sai päänsä väliin Eibarin kulmapotkusta, mutta pusku suuntautui hieman liikaa Oblakia kohti.

Oblakin game-saver nähtiin juuri 84. peliminuutin täytyttyä. Eibarin Takashi Inui tykitti paristakymmenestä metristä komean ja painavan kudin, mutta sloveenivahti venyi pallon tielle taka-alanurkkaan.

Eibarin painostus jatkui ja jatkui, ja 89. minuutilla Kike puski jälleen hienosti hieman haastavaan keskitykseen. Tällä kertaa pallo meni parikymmentä senttiä maalin ohi.

Eikä vyörytys loppunut siihenkään. Lisäajalla Eibar olisi voinut saada käsivirheestä rankkarinkin, ja maalipaikkaa seuranneesta kulmapotkusta pallo saatiin jälleen maaliviivalle asti. Maaliin asti ei kuitenkaan lukuisista yrityksistä huolimatta (maalintekoyritykset Eibarille 10-7) koskaan, ja niin pisteet matkaavat Atléticon mukana Madridiin.

Eibarille tappio oli La Ligassa ensimmäinen yli kahteen kuukauteen, sillä edellisen sarjapelinsä se hävisi 5.11. Real Sociedadia vastaan. Eibar jatkaa kuitenkin yhä taisteluaan europaikoista, turvallisen tuntuiset 12 pistettä putoamisviivan yläpuolella. Atlético puolestaan lujitti asemiaan sarjan kakkosena.